Must have baby stuff: Cinci lucruri extrem de utile când ai un copil mic

Must have baby stuff: Cinci lucruri extrem de utile când ai un copil mic

De când am devenit mamă, nu știu să fi scris nici măcar un articol despre asta. Nu că aș avea ceva împotrivă, însă, ca un veritabil Capricorn (cu doză dublă de fixism decât unul obișnuit), nu-mi place să amestec lucrurile. Astăzi, însă, o voi face, și asta pentru că am câteva recomandări, care mie mi-au făcut viața muuuult mai ușoară. Așadar, iată cinci chestii pe care eu le încadrează în categoria “must have baby stuff”.

Pentru cele mai multe dintre aceste recomandări am stat și am documentat ore, zile în șir. A fost destul de greu, mai ales că îmi feresc cât pot de mult copilul de telefonul mobil și era necesar să stau aproape 24/24 cu el. Chiar și așa însă, am găsit timpul necesar ca să fiu sigură că nu cumpăr lucruri aiurea. Pe unele dintre ele le-am achiziționat tot după recomandări – online sau offline, pe unele le-am primit. De aceea mă gândesc că poate vă vor fi de folos.

Am și un disclaimer: e posibil să nu fie la fel și pentru voi și copilul vostru. Tocmai de aceea, eu vă sfătuiesc să căutați, sa documentați, să cereți păreri avizate – de la părinți, de la specialiști. Să faceți tot ce puteți astfel încât să luați cea mai bună decizie. În plus, lista nu cred că e completă, așa că facem și partea a doua :)

Must have no. 1: Cărucior gb qbit

Acest cărucior e cea mai tare invenție de la roată și apă caldă încoace, serios. L-am cumpărat pe când bebeletele avea vreo nou luni, cred, iar până atunci am folosit un cărucior Mothercare, cu un sistem mai potrivit pentru un nou-născut.

Dar să revin la căruciorul gb qbit. Nu vă plictisesc cu tehnicalități, vă las link cu un clip oficial de prezentare, însă trebuie să vă spun că e un cărucior extrem de ușor, se manevrează cu ușurință și se strânge prin simpla apăsare a unui buton.

Se spală foarte ușor (materialul textil se demontează în mai puțin de un minut), puștiul s-a simțit confortabil din prima clipă. Are și poziție de somn, care s-a dovedit extrem de utilă și care nu e prea des întâlnită la cărucioarele care se pliază. Materialul e foarte rezistent, iar partea de jos, care-ți permite să depozitezi diverse, e atât cât trebuie de încăpătoare.

Vă las cu clipul, puteți vedea exact ce și cum, de la montaj, până la restul detaliilor. Eu l-am cumpărat de la Bebe Tei din Sun Plaza și a costat aproximativ 930 lei. Se găsește, de asemenea, la emag.

 

Pastă de dinți Kid’s Spry

Pișcoțelul a început să vrea să se spele pe dinți pe la nouă luni sau cam așa. Am avut periuță din aceea pe degețel, dar când am trecut la nivelul următor, am introdus în rutina pe care o respectăm aproape în fiecare seară și o pastă de dinți. A fost extrem de încântat de Kid’s Spry, pe care am avut-o în două arome: Original și Strawberry Banana. Cu cea din urmă aromă a fost nebunie, îmi cerea și de câte trei ori și freca dințișorii de parcă se născuse cu periuța și cu pasta în mâini.

De menționat că sunt paste de dinți naturale, sunt sigure dacă le înghite și nu au fluor. Sunt produse de Xlear, v-am mai povestit eu despre ei aici, și se găsesc la Bebe Tei, precum și pe emag.  Chiar sunt must have baby stuff.

V-Tech Lullaby Projector și Winfun Penguin

Încă din primele luni de viață, aceste două jucării mi-au fost de cel mai mare folos. Proiectorul V-tech are melodii foarte plăcute, dar îl poți seta și pentru a reda sunete din natură. Proiectează niște ursuleți și niște steluțe, vis, mă lua pe mine somnul. După caz, poți porni muzica și opri proiectorul.

Pinguinul e numai bun de îmbrățișat, are de asemenea câteva cântecele, dar și tot felul de sunete liniștitoare din natură. Are o lumină de veghe în dreptul burticii. Ambele intră în top cinci investiții în jucării care și-au scos profit :)

Crema A-Derm Dermalibour +

Deși foloseam constant Bepanthen, micuțul a căpătat chiar la începutul acestei veri, din pricina caniculei, o iritație de scutec. Dacă până atunci mai alternam Pampers cu Huggies, din acel moment am rămas la Huggies Elite Soft, cele mai bune din punctul meu de vedere.

Tot atunci am cumpărat și această cremă. Nu știam mai nimic despre brand, prin Bebe Tei nu aveam cu cine să mă sfătuiesc, însă m-am uitat peste descriere și ingrediente și am cumpărat-o. Și bine am făcut, căci i-a luat cu mâna iritația. Chiar după prima aplicare i-a dispărut roșeața în proporție de 90%, iar până a doua zi nu mai avea nimic.

Nu am mai folosit-o decât o dată pentru el, când mi s-a părut mie că e ușor iritat, dar am folosit-o pe mine, pentru a vindeca din ciupiturile de țănțari (e prima vară ever când mă pișcă…) și a făcut minuni. Așadar must have baby stuff si mommy stuff :)

Bioderma ABC Derm

Din tot ce am folosit până acum, acest produs mi se pare cel mai bun în termeni de hidratare a pielii bebelușului. Nu vă așteptați să miroasă a ceva (ceea ce e foarte bine), dar curăță cu blândețe atât părul, cât și corpul, nu irită ochii și lasă pielea hidratată. Tot de la Bioderma îmi mai place mult uleiul de duș, așa că le alternez.

Cu siguranță fiecare dintre voi are cel puțin un produs, o chestie care ar putea lejer sta în această categorie de must have baby stuff. Cum spuneam la început, mai am câteva articole pentru bebici, dar ca să nu vă aglomerez, vă voi povesti despre ele într-un alt articol.

Bebeluși sănătoși și nopți liniștite vă doresc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.