Motanul meu s-a dus

Avea puțin, când l-am luat. Era aruncat, într-un colț de țară. Era mic și fără apărare. Fără drept de apel, l-am adus acasă. L-am iubit necondiționat. L-am crescut, până pe la un an, când mama s-a îndrăgostit de el și a rămas la ai mei.

Când băgam cheia în ușă, îl auzeam: “Miau”. Marea lui bucurie era să se suie pe măsuța din hol și să se lase mângâiat. Pe tata și pe mine ne iubea enorm. Tata a plâns ca un copil. Îl iubea, a dispărut. De patru ani, îl lăsau liber la casa de la țară. Dispărea câteva ore, vâna și revenea. Pânăa miercuri. De atunci, nu s-a mai întors. Era prietenul meu și l-am pierdut. Și plâng fără oprire. Da, știu, e doar o mâță. Dar era Smurdie al meu, pe care l-am salvat, de care am avut grijă, pe care l-am iubit. S-a dus. Ori s-a rătăcit, ori l-a luat cineva, habar nu am.

Dar doare al dracului de tare, nici măcar în telefon nu pot să mă uit după o poză cu el. Și am o mulțime.

În computer, la fel, am o mulțime. Am căutat una de când era mic, deși am știut că o să bocesc ca o proastă, când o să-l văd. Dar poate cineva îl recunoaște și îmi spune.

Dacă vedeți un motan roșcat, care răspunde la numele Smurdie, eu sunt aici. Dacă mă citiți și l-ați luat cumva, vă implor, aduceți-l înapoi. Plătesc oricât. Dacă l-ați văzut pe undeva, vă împplor să îmi spuneți. Mă duc oriunde după el. S-a pierdut într-un sat numit Crețești, în comuna Vidra. Dacă îl vedeți, mă duc după el oriunde.

Oriunde.

smurdie

Sursa foto deschidere © Shutterstock

12 comentarii

 1. Nu dispera, motanii se intorc si dupa mai mult de o saptamana.Era asterilizat?

 2. S-a dus si el ca sa aiba de unde veni. Si eu cred ca se intoarce. Mai da-i timp sa termine de explorat lumea.

 3. Eu am 10 pisici, toate culorile si marimile. Sa nu ma judeci repede ca fiind o crazy-cat lady, ca nu mi-am propus niciodata sa ajung la numarul asta, se intampla:). Dar stiu prin ce treci, am pierdut multe de-a lungul timpului. Tot ce iti pot spune e ca de cele mai multe ori se intorc, cand te astepti mai putin si dupa o saptamana, si dupa doua, si dupa trei. Si ca ajuta, daca stii pagini de facebook ale asociatilor de animale din orasul tau, sa ii postezi poza acolo, ai sanse sa o vada cineva cu suflet bun, si sa te indrume catre el. Eu mi-am gasit o pisica asa, acum o luna, cineva a pozat-o si a postat-o pe facebook, iar eu am avut norocul sa o vad acolo si sa merg sa o caut. A stat 3 zile intr-un bar din Sibiu, unde niste oameni draguti i-au dat de mancare, a petrecut la un party-concert Macanache cu studentii din zona (a ajuns cumva intr-o zona de camine) si o saptamana mai tarziu o aduceam acasa. E drept ca Sibiul e mic, dar asta se intampla in timpul Festivalului de Teatru, cand populatia orasului se dubleaza si este o agitatie enorma. Deci ai incredere, nu s-a pierdut de tot pana nu ai incetat tu sa il cauti!

  • Ups, acum am vazut ca s-a pierdut la tara. Cu atat mai mult, s-a dus la mandre. Stiu ca nu crezi, dar ai incredere, ca termina de iubit si vine acasa.

   • Ce mi-aș dori să fie așa. Tare mi-e dor de el, tare. Dar e prima dată, în atâția ani, când dispare mai mult de o jumătate de zi. Nici când mai avea bărbăția nu dispărea așa. În fine, cred că e o tristețe cu care trebuie să mă obișnuiesc. Mulțumesc mult, mult pentru comentariu. Și mă bucur tare că ai găsit pisicuța :) Și mă bucur și mai mult când mai văd că există oameni care și salvează – animale, plante, alți oameni. Parcă, în ultima vreme, numai de răutăți și de acte de cruzime am tot auzit, mă bucur să văd și astfel de oameni. ȘI îți mulțumesc!

 4. Vai nici nu vreau sa ma gandesc cand nu o sa mai fie Sisi a mea (ca na , nu o sa traiasca o vesnicie);o am de 5 ani tot de pe strada, era micuta atunci..;legat de disparitia motanasului eu zic sa nu iti faci griji, eu stau la bloc, dar duc deseori de mancare (defapt am aproape tot timpul mancare de pisici in geanta, si cand vad una ii dau) pisicilor de prin cartier, si pe unele nu le vedeam cu zilele desi obisnuiau sa vina de fiecare data, si pac apareau.Ele sunt zburdalnice, curioase, dar stiu sa se intoarca unde le-o fost bine.Fii optimista.

 5. Doamne, nu se poate. Sper din suflet sa revina!

 6. Sper sa se intaorca… te inteleg, as inebuni fara Bandito al meu. Am trecut prin ceva similar cand era mic, dar s-a intors. Sper sa vin acasa si Smurdie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.