Când mișcarea nu e chiar totul

De acum, mă știți. Multe ore de aerobic la Saria, iar în rarele dăți când nu ajung acolo, bag alergare cât cuprinde sau câte un HIIT (High Intensity Interval Training) atât de intens, că mai și scriu despre el.

Toate bune și frumoase. Dependența mea de mișcare e, de acum, evidentă. Dar sunt unele zile când, pur și simplu, tot ceea ce visez, după o sesiune de aerobic, e relaxarea. Când, după ce am dat tot ce am putut, vreau să mă aranjez, să mă simt răsfățată, să mă îngrijesc.

Masajul poate face minuni

Da, “cine știe cunoaște” că, după mișcare, se întâmplă să te doară toate. Cam de când merg la Saria Club, am cunoscut-o pe Maria, cea care, cu mâini magice, știe să facă cel mai relaxant masaj. Eu îl aleg pe cel anticelulitic sau pe cel de relaxare, în sesiuni de câte o oră, însă de luat în seamă sunt și cel combinat (celulitic cu relaxare), masajul de tonifiere și slăbire, cel de reflexoterapie, precum și cel cervical și facial.

Pentru momentele când n-ai timp mult la dispoziție, dar ai vrea, totuși, să-ți revii puțintel, există masajul sportiv, cu sesiuni începând de la 15 minute. E bine de știut că amatoarele de masaj au la dispoziție și abonamente. Iar cum suntem deja în sezonul pantalonilor scurți, un abonament la masaj e mai mult decât binevenit.

Iar cineva înțelept mi-a spus odată: Masajul poate face minuni. Oh, da! :)

Picioare lucrate și… neepilate? Nu, mersi!

Tot la Saria Club, de mai bine de un an și jumătate, obișnuiesc să mă pensez. Dincolo de faptul că, da, îmi e aproape, cred că și la capătul pământului de-ar fi, tot aș merge aici. Asta pentru că Mari e rapidă, știe întotdeauna ce vreau și am primit mereu complimente pentru sprâncenele mele.

Tot aici, pentru că tot aminteam că e sezonul picioarelor în fuste și în pantaloni scurți, există serviciile de cosmetică, precum tratamentele cosmetice faciale în funcție de necesitățile specifice tenului, dar și serviciile de manichiură & pedichiură. Apropo de picioare la vedere, epilatul se face numai cu ceară de unică folosință.

Doar mișcarea nu e suficientă

Iar dacă te grăbești cu adevărat și vrei să arăți at your best, hai s-o zicem pe aia dreaptă: doar mișcarea nu e suficientă. Numai cine n-a încercat un tratament corporal poate să mă contrazică. De la o aparent simplă împachetare cu alge, la o ședință de drenaj limfatic, de termocuvertă sau de Fast Slim, toate acestea nu doar că îți ajută corpul să lucreze, să scape de cele nedorite, dar pielea capătă un aspect îmbunătățit. Iar singura ta grijă va fi ce costum de baie să-ți alegi. Aici ai lista cu toate serviciile de care poți beneficia la Saria Club.

Și da, e foarte adevărat: e minunat să faci sport, să te pui în mișcare, să te conturezi, să te definești, să te simți mai bine tu cu tine. Dar fără momentele de relaxare, de îngrijire, de răsfăț binemeritat, fără o mică pauză de beauty, din când în când, parcă nici efortul nu te mai găsește la fel de dispus să dai tot din tine.

Tu ce-ai făcut pentru corpul tău astăzi? Niciodată nu e prea târziu să începi de undeva.

(foto: Shutterstock)

2 comentarii

  1. 80% dieta, 20% sport. Din pacate…As prefera sa fie invers :))))

  2. :))) Of, of, păi măcar 50-50 și tot e bine. Sau măcar zilele să fie una așa, următoarea invers și e bine. Oricum, e bine că nu e 100% dietă :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.