Mersul la sală îngraşă?

Se întreabă lumea dacă mersul la sală îngraşă.

Un sfert dintre cei care se apucă de exerciții se îngraşă, potrivit unui nou studiu. Motivul: după antrenament, mulți au obiceiul să se răsfețe cu o gustare bogată în calorii.

Studiul a scos la iveală că 39% dintre începători nu ard mai mult de 300 în timpul unui antrenament la sală şi sfârşesc prin a se îngrăşa dacă au obiceiul să mănânce după antrenament ceva hipercaloric.

Experții au chestionat 1000 de persoane care merg la sala de sport şi au descoperit că 26% s-au îngrăşat de când au început să meargă la sală, 49% au spus că greutatea lor a rămas neschimbată şi doar 27% au spus că au slăbit.

De aici, unde puteți citi mai multe despre asta.

Ca să revin la întrebarea din titlu şi ca să şi răspund la ea: nu, mersul la sală nu îngraşă. Mâncatul îngraşă.

Dacă n-aş fi fost acolo, n-aş fi amintit asta, dar am stat un an, muncind la sală şi fără schimbări în alimentație, fără să dau jos un gram. Platou, platou, dar un an?

Aşa că am început să număr caloriile din alimente. Da, metoda jurnalului. Vă luați cu mâinile de cap, vă zic.

Câte calorii arzi la un atrenament

Marea greşeală pe care o fac mai toți cei care iau calea sălii, fie pentru fitness, fie pentru aerobic, e următoarea: consumă prea multe calorii versus câte calorii ard prin antrenamente.

Căutați orice calculator de calorii, ingerate sau consumate, şi vă va spune, în funcție de greutatea vostră şi de tipul de activitate fizică, numărul de calorii foarte apropiat de realitate. Întrebați orice instructor cinstit şi vă va spune că nu ardeți 1.000 calorii la un antrenament de 50 minute de tae-bo.

Iar în momentul în care veți vedea câte calorii ingerați, când veți descoperi totalul, chiar dacă mâncați sănătos şi frumos, îngrăşatul o să aibă o explicație plauzibilă.

Da, e drept, e greu, dar după o vreme, intră în reflex să faci calcule, să tai “ochiometric” o bucată de somon şi să ştii şi cât cântăreşte şi cam câte calorii are. Sau să descoperi caloriile din bucățoaia de pepene roşu… Şi să mai ştii şi când s-o consumi şi de cât sport ai nevoie ca să nu o depui. Deci, dragii mei, mersul la sală, adică un antrenament bun, slăbeşte dacă e acompaniat de un consum de alimente corespunzător.

Da, la început e greu, dar e un gest care schimbă vieți. În bine. Şi v-o spun din experiența personală.

let-me-eat-you

3 comentarii

  1. Tare frumusele pisicutele, mai ales cea dolofana…Acum serios, normal ca te ingrasi, daca dupa 30 de minute de miscare, golesti frigiderul.Mai bine nu mai faci nici o sala, decat sa ai scuze sa te imbuibi, dupa.

  2. Buna, si eu sunt o impatimita a sportului si mi-ar placea sa aflu mai multe detalii despre calculatorul de calorii din alimente pe care il folosesti tu si cum le distribui pe parcursul unei zile. Marturisesc ca de curand am inceput sa descopar tot felul de seminte (in, chia, quinoa, amaranth, tarate de ovaz, secara etc) pe care le-am inclus in alimentatie in locul binecunoscutelor cereale (care contin zahararuri nesanatoase si ceva E-uri in ele). Mersi de raspuns, te pup!

  3. Ai dreptate! Ahh, vreau să merg și eu la sală și să mai fac sport, în ultima vreme am lenevit îngrozitor. Aș vrea să mai dau jos vreo 8 kg. Tu mai mergi la sală și acum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.