O idee despre minimalism: cum să-ți alegi cosmeticele de bază când ai prea multe

O idee despre minimalism: cum să-ți alegi cosmeticele de bază când ai prea multe

Toamna aceasta, poate din dorința de a simplifica lucrurile, poate pentru că ultimul an a fost mult prea agitat și n-am înțeles mare lucru din el, așa că am nevoie de liniște, de zen și de echilibru, tind să simplific și să “capsulez”, dacă mi-e permis barbarismul, mai tot ce înseamnă haine, cosmetice și altele.

În același timp, e adevărat că, dacă m-ați lăsa acum într-un Primark sau într-o Sephora, cu un buget bun pe mână, nu m-aș da în lături de la niște shopping. De la mult shopping. De la cât de mult se poate. Căci oare ce-ar fi minimalismul ăsta către care tindem tot mai mulți, dacă nu am avea, mai întâi, muuulte chestii? :))

Dar să revin. Toamna aceasta, cum spuneam, am creat mici “colecții-capsulă” – haine, produse de machiaj, cărți, accesorii, pe care le grupez și le folosesc o vreme, apoi le alternez. Am descoperit astfel o mulțime de lucruri, am devenit mult mai atentă la detalii sau și la alte detalii, care nu mă preocupau atât de mult înainte, și m-am descoperit mai bine la capitolul preferințe.

Una dintre ele este cea de mai jos. Oricând simt nevoia de less is more, dar și de un pic de alb și negru, acestea sunt cele către care mă îndrept. Le descoperiți mai pe îndelete un pic mai jos.

MAC Pro Longwear

În ultima vreme, am redevenit prietenă cu o cunoștință mai veche, fondul de ten MAC Pro Longwear. Mi-a plăcut atât de mult după ce l-am primit spre testare, încât când s-a terminat, am decis să-l cumpăr. Însă cum peste vară nu prea am apelat la fond de ten, l-am oarecum abandonat; pe el și pe toate celelalte fonduri de ten.

Toamna aceasta am simțit mult mai mult nevoia să mă aranjez, așa că am revenit la arsenal. MAC Pro Longwear e un fond de ten cu acoperire medie, pe tenul meu lucește după vreo opt ore, dar, hei, e un fond de ten, nu o vopsea lavabilă… Mie-mi place mult pentru finish-ul natural, tenul nu arată încărcat.

MAC Amplified Girl About Town

Am câteva rujuri de la MAC și sunt extrem de calitative, iar cel din fotografie e unul dintre preferate. Nuanța Girl About Town, un fuchsia, un roz aprins, cald, mi se pare purtabilă indiferent de ținută. Totuși, mi se pare o idee mai potrivit pentru cele cu NC și mai puțin cu NW  (neutral cool – subtonuri galbene, calde ale pielii și neutral warm – subtonuri reci, roz).

Vă sfătuiesc ca, atunci când vă alegeți nuanțele MAC, să cereți ajutorul fetelor din magazinele MAC, pentru că se poate întâmpla ca o nuanță să vi se pară potrivită acolo, iar acasă vraja să se strice.

Sephora The Mascara

Sephora The Mascara îmi oferă volum, alungire și definire a genelor, rezistă cât e ziulica de lungă, nu se scutură și se demachiază destul de ușor. Nu mai e un secret că produsele marca Sephora sunt în top 3 preferate, cele mai multe dintre cele pe care le-am încercat mi se par excelente din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Găsiți Sephora The Mascara la un preț de 73 lei, dar și la 25 lei pentru varianta mini, dacă vreți să îl încercați.

Juliette Has a Gun

Parfumul Juliette Has a Gun e cam de multicel pe wishlistul meu, cucerită fiind complet de  varianta Lady Vengeance. Mi se pare un parfum iconic și cred că oricine are un cât de mic interes în zona aceasta ar trebui să aibă, măcar o dată-n viață, un Juliette Has a Gun. Îl găsiți în parfumeriile Beautik.

Bonus pentru o toamnă extrem de elegantă, în alb și negru: agenda mea de la Poema, care bate Moleskin-ul, și un colier aflat la al multelea an printre accesoriile mele preferate.

Vă las cu o piesă în alb și negru, pentru o zi cât mai colorată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.