Cu acneea şi celulita să luptăm: AKNE-SYT şi Resveratrox Forte Anti-cellulite

Oooof, dacă ați şti voi câte mi s-au întâmplat, în ultima perioadă! Dar am decretat: nu vreau să mă mai plâng. Indiferent de starea mea de spirit sau de sănătate, nu-i dracu’ atât de negru şi întotdeauna există o soluție, chiar dacă nu-i mereu fix sub nasul nostru.

Şi, ca un făcut, mi se întâmplă în perioadele în care mă simt mai rău, să mă sune toți acei puțini, foarte puțini, dar adevărați prieteni pe care îi am. Habar n-am prin ce mecanism se întâmplă lucrurile astea, habar n-am ce telepatie le spune că ar fi drăguț să mă sune, însă asta se întâmplă. Sunt persoane pe care nu le văd cu lunile, pe unele chiar cu anii, însă lângă care sunt atât de aproape şi care mă ajută mult.

Dar să revin. Vă spuneam despre probleme nu pentru a mă plânge – doar am zis, nu mă mai plâng – ci ca să motivez review-ul mai altfe care va urma. După cum v-am mai povestit, am fost inclusă în campania Ivatherm by Trender, prima mea campanie de testare, în calitate de bloggeriță de beauty & fashion.

Ştiți, de asemenea, că după încheierea tratamentului cu Retin-A şi Brevoxyl, problemele cu tenul au ajuns la un nivel la care n-au fost niciodată. Pe atunci, credeam că-i un moment de isterie al pielii, o reacție la oprirea aplicării celor două creme.

Ei bine, nu. Din păcate, e ceva mai mult de atât. Este vorba despre o nemernică de infecție bacteriană, pe care o bănuiesc că-şi face de cap încă din iarnă. Mă cam sperie, pentru că înțeleg că acest tip de infecție se activează în condițiile unei imunități scăzute. Şansele unei creme antiacneice, în condițiile acestui stafilococ, căci despre un stafilococ este vorba, scad considerabil, mai ales că tratamentul prescris este unul destul de dificil şi implică trei luni de program de antibiotice.

Ei, dragele mele, vă dați voi seama că, în aceste condiții, unul dintre produsele alese de mine în campania Ivatherm by Trender, AKNE-SYT Cremă pentru piele grasă cu imprefecțiuni severe, un produs de la care aveam multe aşteptări, nu a prea putut performa cu toate motoarele turate pe o piele ca un câmp de bătălie. Totuşi, am destul de multe observații de făcut cu privire la acest produs şi aş vrea să vă spun ce mi-a plăcut şi ce nu.

O mică şi importantă observație despre campanie

Trebuie să vă spun că există, totuşi, un lucru care nu mi-a plăcut în campania asta. Şi o spun cu toate riscurile asumate: nu am avut suficient timp pentru a-mi contura o părere completă. Obişnuiesc să-mi fac o părere cât de cât completă despre un produs după vreo patru săptămâni de utilizare. Ori, campania a început pe 18 iunie, eu am primit pachetul în jurul datei respective şi am început testarea. Am tras cât am putut de perioada de încercare şi am lăsat pe ultima sută de metri. Da, poate că fiecare dintre produsele respective ar fi meritat o postare separată, însă eu mi-am dorit să le încerc două zile în plus.

Ce promite să facă AKNE-SYT 

Dar să revin la crema primită spre testare. Potrivit site-ului oficial, AKNE-SYT:
Are acțiune intensă asupra tuturor cauzelor care declanşează manifestările din acnee: inflamație, secreție de sebum, populație bacteriană, tulburări de keratinizare. Accelerează eliminarea coşurilor şi previne reapariția lor. Reduce riscul apariției cicatricilor. Are toleranță excelentă.
Sytenol A este un ingredient inovator care acționează la toate nivelele procesului inflamator, reduce secreția de sebum şi are activitate antibacteriană excelentă.
Acidul salicilic şi acidul glicolic curăță porii în profunzime şi elimină celulele moarte care îi acoperă.
Octopirox (Pirocone olamine) este un agent antimicrobian foarte activ împotriva germenilor responsabili de acnee.
Gluconatul de Zinc are efectant antiinflamator şi antibacterian.
Apa termală Herculane atenuează iritațiile prin proprietățile calmante şi antiiritante.

Crema nu conține parabeni sau fenoxietanol. Un tub conține 30 ml produs şi s-a dovedit destul de spornic şi e nevoie de o cantitate cât un bob de mazăre la fiecare aplicare.

Eu l-am aplicat dimineața şi seara pe pielea curățată în prealabil. Ca bază de machiaj, produsul mi s-a părut senzațional. În condițiile în care, lately, sebumul meu nu mai stă în frâu nici măcar o oră, AKNE-SYT a reuşit să lungească perioada la circa trei-patru ore. Îmi mai place pentru că matifiază, dar nu-mi simt pielea uscată. Textura e una de gel fondant, albicios, cu un uşor miros medicamentos.

Cea mai interesantă treabă am experimentat-o la aplicare, când am simțit că pişcă, exclusiv pe coşurile în dezvoltare, cel mai probabil de la unul dintre ingredientele antibacteriene de mai sus. Mi-a oferit acea senzație de rană care se închide, de coş care începe să dispară. Dar nu, nici nu se laudă şi nici nu mi-a vindecat coşurile cauzate de bacteria cu pricina. Am simițit însă că le închide şi le uscuca mai repede, că e un ajutor real în procesul de vindecare a acestora.

Printre efectele pozitive observate

Altfel, zona T a devenit mai luminoasă, punctele negre mai puțin vizibile, şi am reuşit să calmez coşurile iritate mult mai rapid decât cu orice altceva. folosită în tandem cu argila şi cu un produs de curățare potrivit – eu sunt la cea de-a doua sticlă de Avene Cleanance, însă am furat puțin din Ivapur, gelul purifiant primit la testare de mama mea – trebuie să vă spun că a îmbunătățit aspectul pielii mele.

Cremuța asta mică mi-a fost un aliat de nădejde, într-o perioadă în care m-am simțit urât, urât, în care aşteptam rezultatul analizei de la Cantacuzino şi-mi pierdusem orice urmă de încredere în mine. Nu face minuni, nu mi-a vindecat coşurile, însă lucrurile ar fi stat mult mai rău fără ea. Intenționez să o recumpăr, pentru mine este clar cea mai bună bază de machiaj folosită.

Câteva cuvinte şi despre Resveratrox Forte Anti-cellulite

La fel ca şi în cazul cremei AKNE-SYT, şi în cazul cremei Resveratrox Forte Anti-cellulite, mi s-a părut că nu-s suficiente cele aproape trei săptămâni de utilizare. Asta mai ales în condițiile în care producătorul recomandă, la mod de folosire, o durată de cel puțin patru săptămâni.

După diagnosticul personal, eu am o celulită de gradul II, dar şi un stil de viață cât se poate de sănătos: peste 2,5 litri apă zilnic, consum de fructe şi legume, sport de cel puțin patru ori săptămânal. Aşadar, îmi doresc să scap de inestetica celulită şi tocmai de aceea am preferat să aleg acest produs, deşi m-ar fi tentat teribil şi fondul de ten Joviale.

Cât de anticelulitică e această cremă anticelulitică

E o cremă cu textură uşoară, pare o cremă anticeluitică “de vară”. N-am simit să mă izbească vreun miros, deşi nu-i chiar inodoră. Are un uşor miros medicamentos. Aplicarea, care trebuie făcută prin mişcări circulare, e uşoară şi nu prea. Crema nu-i grasă dar, cu toate astea, nu intră repede în piele şi trebuie să masezi ceva mai mult.

Mi-a plăcut teribil lipsa efectului termic. Sincer, la ce episoade am cu pielea, nişte posterior usturător e tot ce mi-aş mai putea dori…

În cazul meu, aşa şi aşa. Nu am observat, în cele trei săptămâni, diminuarea aspectului de coajă de portocală. M-am verificat atent şi nimic. Nici de la o zi la alta, nici de la o săptămâna la alta. Am verificat rezultatul şi cu ajutorul soțului, un bun indicator anticelulită :). Nu, se pare că nu mă pot face încă animatoare în club, deoarece încă mai am celulită.

Ce am observat însă e îmbunătățirea texturii pielii: e mai luminasă, parcă mai fină şi mai catifelată. Potrivit producătorului, această formulă anticelulitică are o acțiune de două ori mai intensă datorită concentrației duble de Resveratrox. Ea reduce grosimea stratului adipos prin stimularea lipolizei (degradarea grăsimilor) şi are efect antirecidivă.

Ce spune producătorul despre Resveratrox Forte Anti-cellulite

Resveratrox activeaza lipoliza (degradarea grasimilor) prin inhibarea fosfodiesterazelor, transformând grăsimile din adipocite în acizi grasi şi glicerol, molecule mici, ce se elimină uşor, declanşând eliminarea lor. Resveratrox s-a dovedit a fi de 30 de ori mai activ decat cafeina (test in vitro).
Scopariane are efect antirecidivă prin împiedicarea formării de noi depozite de grăsimi, prin reducerea lipogenezei.
Centella Asiatica stimulează sinteza colagenului şi a glicozaminoglicanilor cu efect reparator important, îmbunătățind fermitatea pielii. Normalizează țesutul conjunctiv perivascular, determinând îmbunătățirea tonusului şi a elasticității vasculare.
Apa termală Herculane atenuează iritațiile şi catifelează pielea, prin proprietățile calmante şi antiiritante. Produsul poate fi folosit de femeile gravide şi de persoanele cu fragilitate capilară. Nu este fotosensibil.

De asemenea, tot potrivit producătorului, rezultatele după 4 săptămâni ar trebui să arate cam aşa:

Reducerea aspectului de coaja de portocală:
– 90% din femei*. Reducerea grosimii stratului adipos**:
– 10-20% la nivelul coapselor
9-14% la nivelul feselor
* autoevaluare, 26 femei cu diferite stadii de celulită, studiu sub control dermatologic
** determinarea reducerii grosimii țesutului adipo prin ecografie cutanată

Concluziile mele despre Resveratrox Forte Anti-cellulite

Eu am ținut o dietă şi mai restrictivă decât de obicei. Mai exact, în ultimele două sătptămâni, am consumat aproape exclusiv fructe, legume şi cereale integrale. O mică scădere în greutate a fost însă nu o pot pune doar pe seama cremei. Cred că, mai degrabă, alăturarea dietei, a sportului, a consumului de apă şi a cremei a modificat, uşor dar vizibil, calitatea pielii.

Cele trei săptămâni de utilizare (atenție, eu am aplicat crema doar seara) nu mi-au permis să-mi fac o părere completă şi, dacă mă întrebați fix în momentul ăsta, nu, nu aş recumpăra-o.

Acestea sunt, în linii mari, impresiile mele despre cele două produse testate. Am testat, e drept, şi puțin Iavpur, însă cu o foarte scurtă părere voi reveni în următorul text, cel despre produsele testate de mama mea, IVAPUR gel spumant purifiant şi UNA cremă Anti-Aging pentru față.

Kisses, hugs şi momente frumoase!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 

12 comentarii

 1. Of, acneea asta ne manaca zilele. Ai incercat sa scoti iritantii de tot ? Eu nu mai folosesc nimic cu iritanti, brevoxyl in caz de nevoie, exfolianti BHA si am facut un tratament cu antibiotic local (Pimafucort), sunt foarte multumita de fata mea la momentul actual.

  • Sa stii ca ne-o mananca. Eu n-am avut asa ceva in viata mea si nu stiu cum naiba m-am trezit cu stfilococul asta, ca am mare grija, in general. Da, din ce stiu eu, nu am nici un iritant, nu stiu ce sa ma mai fac. Am inceput, acum o saptamana, tratamentul prescris cu antibiotic puternic. O sa fac acum trei 15 zile, in luna a doua 10 zile, in luna a treia tot 10 zile. Imagineaza-ti ce ma asteapta… In plus, pentru ca nu-s deloc obisnuita sa am tot felul de cosuri, mor de nervi, iti dai seama. Asta e, sper sa nu avem niciodata probleme din astea, nimeni sa nu le aiba, pentru ca iti ingreuneaza viata si-ti strica starea de spirit.

 2. Lasa , iubita ca si eu am avu o infectie tot atat de puternica si am scapat dupa un tratament cam dur, dar am scapat si vei reusi sa treci si tu de aceasta faza, caci esti tanara, frumoasa si desteapta. Trebuie doar sa mai lucrezi la capitolul optimism si zambet si vei vedea ca atunci nu va mai parea incornoratul asa negru… Sa ma inveti si pe mine sa fac review-uri asa reusite ca ale tale, ca sunt pe langa:))

  • uuuf, pare rau ca si tu ai avut, dar mi-ai dat speranta, sa stii :) E destul de greu tratamentul, ai ales ca eu cam am un istoric cu boli de stomac, dar sper sa nu fie cazul. Parca si astea de pe fata s-au mai estompat, sper sa fie putin mai bine de acum. Si ai foarte mare dreptate cu zambetul si cu optimismul, chiar sunt o persoana pozitiva si vesela, insa ma inchid mult in mine. Cu reviewurile, eu ma straduiesc sa fiu obiectiva. Le-am primit sau nu, sa scriu ce a insemnat produsul ala pentru mine. Eu iti multumesc mult ca esti alaturi, sa stii ca inseamna mult, mult :*

 3. Offf, sper sa treaca, tine-te de antibiotic. Uneori tratamentul din interior e cel mai bun, oricat ne-am agita noi cu creme si minuni. On the other hand, eu am ramas acum fara Effaclar si zici ca fata mea a luat-o razna. E greu uneori, dar trebuie sa perseveram. Te pup si iti tin pumnii!

 4. Ai mare grija cu tratamentul cu antibiotice ….mai ales ca trebuie facut atat de multe luni. Eu am patit-o rau de tot si tratamentul meu a fost doar de 2 luni :(((. Sa iei ceva sa-ti protejeze ficatul si ceva sa-ti creasca imunitatea. In rest iti tin pumnii!
  De resveratrox nici nu stiu ce sa zic….am facut o postare cu primele impresii (pt ca am vazut pe fb ca poti sa faci review produselor oricand, in schimb trebuie sa completezi chestionarele pana la sfarsitul campaniei – in fine …..se cam bat cap in cap ideile dar mai trag de timp…poate poate apar si rezultatele. ;)))

  • Mi-e o frica teribia de antibiotice, iau si niste medicamente care sa ma ajute sa nu fac rau in alte parti, dar tot mi-e teama. Pe de alta parte, nu mai pot cu astea de pe fata si nici nu-s obisnuita, imi vine mereu sa le scarpin, sa le dau jos :(
   Cat despre Resveratrox, si eu sper sa se mai schimbe ceva cu crema asta si ma cam frustreaza ca am aplicat-o asa constiincios, doar pentru o piele mai fina…

 5. :))) posterior usturator =)))) ce tare ai fost :)))) si acum rad =))

 6. Asteptam parerea ta despre AKNE-SYT. Pe mine m-a scos efectiv din minti “ploaia mea de stele” aparuta din senin + medicii incompetenti peste care dau in ultima vreme. Va trebui sa incerc si eu crema aceasta. Cat despre Resveratrox Forte la mine nu a functionat. Same old, same old friend cu care m-a dozat si genetica si alti factori. :)
  Deci, draga mea Antonia, nu dansam Can-Can prea curand. :)
  Te imbratisez cu drag!

  • La naba, cat am asteptat un dans pe cinste, cu picioarele-n tavan :)) Cat despre Akne-Syt, crema ata e de avut prin casa, e o crema buna, iar pentru mine a fost o alinare, in conditiile nemernicului de stafilococ. Sa-mi zici, daca o iei, cum ti se pare, chiar sunt curioasa. ĂPup si eu si te imbratisez cu drag!

 7. La mine a functionat perfect Akne-Syt . Cam dupa 3 saptamani – o luna , toate cosutile si petele s-au dus :D Pacat ca s-a terminat si crema .. “Binele” a durat in jur de 2 saptamani dupa , apoi iar mi-au aparut cosuri .. Crema trebuie folosit tot la 2-a luni ca sa dea rezultatele dorite , zic :)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.