De ce uităm de lucrurile simple?

Mi se întâmplă și mie și nu e bine: uităm, adeseori, de lucrurile simple. Ajungem să le prețuim când ceva ni se întâmplă sau când ceva ne atinge atât de tare sufletește încât ne dăm seama că timpul nu stă în loc.

Personal, mă gândeam zilele trecute că, dacă ar fi să se întâmple o neîntâmplată, nu prea aș fi complet împăcată. Sunt lucruri pe care nu le-am spus, sunt altele pe care mi le-am reprimat, din motive cât se poate de bune și de serioase, la momentul respectiv.

Nu știu dacă vi se întâmplă să aveți acele momente, nici nu știu cum să le numesc, acelea în care, cu ochii ațintiți spre neonul sălii în care am făcut aerobic, în ultimii șase ani, mă văd acum doi ani, mă revăd în ipostazele de atunci. Momente în care trec prin locuri prin care am mai trecut și altcândva, doar că într-o altă variantă. Și oftez și doare.

Nu știu dacă aveți cizme pe care să le evitați pentru că drumurile făcute în ele dor prea tare în suflet. Sau jucării din pluș pe care le-ați da, dar vă doare când dați timpul înapoi….

Ce perorez eu aici e pentru a vă spune să prețuiți și să cântăriți cu atenție fiecare clipă pe care o trăiți. Să pupați pisicile și câinii, să iubiți florile, să vă placă să ștergeți praful, să iubiți mirosul rufelor proaspăt spălate și călcate. Să prețuiți fiecare clipă, fiecare sunet, fiecare pas pășit înainte.

Să recunoașteți viața atunci când o vedeți și să vă bucurați de ea.

Paște liniștit, dragilor!

Lonely rabbit on © Shutterstock

3 comentarii

  1. I feel you :( inteleg perfect ce spui, si e am momente in care ma gandesc la asta. Postarea ta e trista, te simt cumva melancolica.Ai grija de tine :*

  2. cat de multa dreptate ai ,asa este ,uitam sa ne bucuram de lucrurile simple ,asta poate si din cauza ca suntem mereu pe fuga ,mereu ocupati ,suntem stresati si la sfirsit cadem si doar atunci incepem sa pretuim lucrurile simple din viata noastra ,te inteleg ce vrei sa spui ,eu am simtit acest lucru pe pielea mea din pacate

  3. Nu ti-am mai lasat de ceva vreme un comentariu, asta nu inseamna ca nu trec din cand in cand … Si uite in ce stare te gasesc! Ai grija de tine, Tony!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.