Cinci lucruri pe care să le faci înainte de vacanță

Nu știu cât o să am eu vacanță în 2014, dar, din multele și frumoasele vacanțe din anii trecuți, am învățat câte ceva. Și am și eu cinci sfaturi, pe care eu le respect de fiecare dată, și care s-au dovedit a-mi fi foarte folositoare, indiferent de cât de lungă sau de scurtă, de aproape sau de departe a fost vacanța. Așadar, m-am gândit să le împărtășesc cu voi și, firește, sunt foarte curioasă despre ce sfaturi aveți voi pentru cei care se pregătesc să plece în concediu.

Fă-ți loc liber în telefon și în aparatul foto

Ar fi păcat să nu poți fotografia noi amintiri, de care să te bucuri și după ce vacanța se va fi încheiat. Tocmai de aceea, ar fi bine să-ți eliberezi spațiul de stocare din telefon și de pe cameră ori din cardul foto. Și zâmbește :)

camera

Asigură-te că ai un fond de rezervă

Niciodată n-am plecat în vreo călătorie, în țară sau în străinătate, în vacanță de două săptămâni ori într-o deplasare de două zile, fără să am niște bani cash, ascunși undeva în portofel ori în bagajul aflat la îndemână. Și dacă ați ști voi de câte ori m-au scos din încurcătură… E greu, în creierii munților, să achiți apa plată cu cardul sau biletul de intrare în cetatea Sighișoara cu bucata de plastic. E nevoie de cash, deci ar fi bine să aveți o rezervă de urgență, just in case.

wallet

Manichiură, pedichiură, cosmetică și tot restul

Fie acasă, fie la salon, o îngrijire completă înainte de vacanță îți dă o stare de spirit mai bună. Optează pentru o manichiură și o pedichiură semipermanente, te vor ține mai mult – și mai bine de două săptămâni – și nu vei mai sta cu grija că s-ar putea să-ți sară oja de pe vreo unghie. Epilează-te, iar dacă e cazul, tunde-ți vârfurile și vopsește-ți părul. Un look impecabil îți schimbă starea de spirit și-ți dă un alt tonus.

mani-pedi

Nu exagera cu planurile, dar notează-ți niște obiective minimale

Cum ar fi să petreci o săptămână într-un oraș și să nu știi că acolo e în desfășurare ceva ce te intersează. Verifică evenimentele importante ca să nu-ți pară rău apoi că n-ai avut habar de ele.

Print

Alege-ți din timp bagajul potrivit

Tu știi ce duci în el și de ce ai nevoie. Eu aleg să-mi știu bunurile în siguranță, iar atunci când aleg să călătoresc și cu bagaj de cală, trebuie să fie cel mai sigur. V-am povestit despre trollerul meu aici, e foarte rezistent și, pentru mine, e alegerea ideală, în condițiile în care transport și destule cosmetice, dar și accesorii, pe care n-aș vrea să le descopăr distruse chiar la început de vacanță. Asigurați-vă că aveți un bagaj potrivit pentru nevoile voastre, un bagaj în care să transportați în siguranță cele necesare.

princess-5

Vă spun vacanță plăcută și lipsită de griji.

Kisses and hugs și distracție plăcută!

Beautiful photos have no vacation on © Shutterstock

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.