Unul dintre primele magazine în care am intrat a împlinit 20 ani

Uneori, nici nu-ţi dai seama cât de repede trece timpul. Azi intri într-un magazin, iar mâine te trăzneşte că au trecut 20 ani de atunci şi nu-nţelegi când s-au dus. Cam aşa am păţit şi eu, zilele trecute, când am primit un comunicat de presă despre La Femme, care a împlinit 20 ani.

Şi ştiţi de ce nu mi-a venit să cred? Pentru că La Femme este unul dintre primele magazine de haine din Bucureşti în care am intrat pe vremea în care, în Bucureşti, nu prea existau magazine. Iar de mall-uri nici nu mai vorbesc (Bucureşti Mall Vitan s-a deschis în 1999).

Eram destul de mică atunci când am intrat pentru prima dată într-un magazin La Femme. Ţin minte că, deşi nu erau prohibitiv de scumpe, cum încă nu aveam un job, am strâns ceva timp ca să-mi cumpăr o bluză pe care am purtat-o mulţi ani apoi. O bluză simplă, uni, dintr-un bumbac fin şi foarte fluid.

Pe vremea aia, lucrurile, deşi mai puţine, erau de foarte bună calitate, sau cel puţin aşa-mi spune mie memoria. Erau şi alte vremuri, unele în care nu găseai orice peste tot, iar România încă nu fusese invadată de fast-fashion şi poliester.

Iată că La Femme sărbătoreşte 20 ani de existenţă, de modă, de stil şi de feminitate. Şi de amintiri, aş spune eu, pentru că rămâne, probabil, unul dintre puţinele magazine de profil care a rezistat pe piaţă.

Şi sunt sigură că, aşa cum eu păstrez vie în memorie acea bluză şi ocaziile în care am purtat-o după ce a fost a mea, la fel fac multe alte femei din România. Ce e şi mai cool e că brandul ăsta nu a bătut pasul pe loc, s-a reinventat şi a rămas cât se poate de actual şi de accesibil.

Măcar de dragul amintirilor, hai să încercăm să ne-amintim ce ne plăcea pe vremea aceea şi să ne uităm la cum a evoluat moda în ultimii 20 ani. Vă las, mai jos, câteva imagini cu piesele din colecţia lor curentă.

Alături de cele office – stil cu care, de altfel, La Femme a pornit acum douăzeci de ani, există multe opţiuni casual dar şi rochii şi ţinute de seară elegante.

Oh, them memories!

Găsiţi magazine La Femme în Bucureşti – în Centrul Comercial Orhideea, AFI Palace Cotroceni, Calea Victoriei-Pasaj Vilacrosse, Galeria Cora Lujerului, Mega Mall Pantelimon, dar şi în Piteşti (Mall Pitesti si Calea Bucuresti) şi Constanta (Centrul Comercial Tom şi City Park).

***
Urmăreşte-mă prin Bloglovin.
Stăm de vorbă şi pe pagina de Facebook, şi pe Twitter. Pun poze pe Instagram şi pe WeHeartIt. Pun lucrurile preferate pe Pinterest şi pe Tumblr. Nu uita să mă urmăreşti în aceste reţele sociale!

Lasa un comentariu

2 comentarii
  1. Ada Parv says:

    Si eu am amintiri frumoase legate de ei, mai ales ca am lucrat o vreme intr-o agentie de turism care era chiar langa un magazin al lor. Mi-ai facut chef de shopping 🙂

  2. carmi says:

    produse extrem de chip si accesibile. recomand

Lasă un comentariu