Ce au în comun tehnologia, moda și folclorul?

Ce au în comun o imprimantă sofisticată și niște piese vestimentare din folclorul românesc? Ei bine, un tricou, de fapt, o colecție de tricouri, pe care designerul a îmbinat printul cu pânzele vechi.

Realizarea unei noi colecții vestimentare a dat mereu bătăi de cap designerilor, care investesc sute de ore de muncă în alegerea materialelor, a culorilor, a croielii sau a graficii. Iar acest lucru se întâmplă și în cazul unor obiecte vestimentare aparent simple, cum este cazul tricourilor. Iar Alina, Mândra Chic cu care am stat de vorbă la conferința de presă, povestea că, până să ajungă la cei de la Epson și la soluția aceasta de printare, care să o mulțumească pe deplin, a durat ceva.

Pentru designerii vestimentari, Epson are o soluție. Pe numele ei SureColor SC-F2000, aceasta e o imprimantă ușor de folosit, care printează direct pe îmbrăcăminte și care economisește foarte mult timp din procesul de realizare a tricoului perfect.

Vreau să creez o nouă colecție de tricouri care să îmbine printul și pânzele vechi și așa am pornit în a căuta o soluție optimă, cu atât mai mult cu cât am avut o serie de încercări nefericite cu o colecție anterioară: printurile se exfoliau, se crăpau sau se fărâmițau. Așa am ajuns la Epson și la modelul SureColor SC-F2000, o imprimantă care îmi permite să printez modelul, să studiez apoi tricoul pe toate părțile, să îl spăl, să fac modificări ulterioare pe design, să modific volumul de cerneală folosită, până ajung la tricoul perfect, cu un print care are un aspect natural

Alina Zară, creatoarea tricourilor Mândra Chic

Epson SureColor SC-F2000 imprimă pe multe tipuri de textile, dar și pe alte suprafețe, ce au grosimea de până la 25 mm. Și mai fain e că imprimanta are un soft inclus, Garment Creator pe numele lui, prin care tricourile personalizate pot fi realizate cu ușurință. Programul îți permite șă estimezi și costurilor de tipărire pentru fiecare tricou, făcând o analiză a acestora după fiecare imprimare.

Eu am văzut la lucru imprimanta Epson, care a transformat un tricou alb, banal, într-unul deosebit, în doar două minute sau pe-acolo. Am încercat să capturez momentul și în câteva fotografii (cu mobilul, excuse the poor quality).

print-5
Se aplică un primer pe tricou, pentru a pregăti imprimarea efectivă
print-4
Se distribuie unifom primerul
print-3
O hârtie specială, importantă în procesul imprimării

print-2

print-1
Se aranjează suprafața ce urmează să fie imprimată în printer
photo-4
And now we wait :)
photo-5
Pam, pam!

photo-3

Bineînțeles că mi-a trecut prin cap ideea “Oare cum ar fi să am așa ceva acasă?” :) Până atunci, însă, până la vila cu piscină, cu sală de aerobic și de fitness, cu parc de distracții, menajerie și grădină zoologică, cu imprimantă pentru tricouri și cu palmieri, vă recomand să apelați la Mândra Chic, pentru tricouri iscusite, fiecare dintre ele cu câte o poveste frumoasă românească, fiecare dintre ele cu o poveste frumoasă despre cum tehnologia de ultimă generație se poate îmbina cu valorile populare străvechi. Iar dacă sunteți designer și aveți nevoie de o soluție de printare pe textile, sper ca sugestia mea să vă fie de ajutor.

O zi de joi așa cum v-o doriți!

Beautiful piece of Romanian clothing found on © Shutterstock

2 comentarii

  1. FFF fain! Imi plac hainele cu design inspirat din folclorul autentic..iar tricourile astea le-am mai vazut si tare imi plac ! Ma bucur ca am aflat si cum se imprima..e smecheroasa tare imprimanta asta :-P

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.