O ipostază în care nu m-ați mai văzut

Nu știu, sincer, cum m-au nimerit atât de bine fetele minunate din agenția de PR care se ocupă de Danone, mai ales că sunt doar vreo trei persoane cărora le-am povestit despre cât de mult îmi plăcea baschetul și cum îl jucam când eram mică.

Ei, din pricina unui examen, a unor nopți nedormite și a unei stări de rău, nu am mai ajuns la evenimentul Activia. Mi-a părut rău, mai ales când am văzut provocarea Activia. Deci, dacă vreți să mă vedeți într-o ipostază nemaivăzută aici, pe blog (și, de altfel, nici în viața reală, căci nu am avut niciodată echipament de baschet), iat-o:

Antonia-Tucheac

Cât despre provocare, cred că fiecare dintre noi ar trebui să încerce lucruri noi, lucruri care îi fac bine. Pe mine, sportul mă ajută mult, însă mai simt nevoia, din când în când, să mă bucur și de ceva nou. Nu știu dacă reușesc cu baschetul, am deja câteva provocări noi în viața mea și mă țin destul de ocupată, dar aș vrea mult să ajung la dans și am făcut și ceva baby steps în direcția asta.

Și cum, de ce Activia mi-a făcut o astfel de provocare? Pentru că trebuie să ne bucurăm de viață, de o viață sănătoasă. Potrivit unui studiu recent, consumul de iaurt probiotic ne ajută să fim mai fericiți.

Dincolo de beneficiile deja cunoscute – menținerea sănătății digestive, scăderea riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, facilitarea scăderii în greutate – iaurtul probiotic ne poate îmbunătăți și starea emoțională.

Consumul de iaurt probiotic ne face mai fericiți

Descoperirea a fost făcuta de Centrul de Medicină Integrală (UCLA) din Los Angeles. Concluziile studiului arată că, prin consumul zilnic de iaurt probiotic și îmbunătățirea calității florei intestinale, ne putem simți mai bine nu doar fizic, dar și emoțional. La femeile participante la studiu, care au consumat iaurt probiotic (Activia) timp de patru săptămani, s-a constatat o îmbunătățire a activității cerebrale, în sensul în care acestea au fost mai puțin influențate de stimulii emoționali negativi.

Și asta chiar e ceva, sincer. Știu că suntem ceea ce mâncăm, dar mi se pare că un astfel de studiu, o astfel de confirmare, e extrem de importantă într-o eră a junk food-ului, a mâncatului în grabă, fără a cântări efectele pe termen lung.

Și pentru că tot e vorba de fericire, mă retrag la somn. Oboseala își spune cuvântul. Vreau să vă mulțumesc enorm pentru că sunteți aici, pentru că mi-ați trimis atâtea gânduri frumoase în acea zi grea. A trecut, cumva, deși e ca o zi a cârtiței, se repetă și nu am altceva de făcut decât să trag aer în piept, să oftez și să o trăiesc. Cu un zâmbet pe față :)

Weekend cu liniște, dragilor!

Now I know why © Shutterstock photos are so happy :)

4 comentarii

  1. imi place de tine ca iubesti sportul ,asa ar trebui sa faca tot tineretul ,miscare inseamna sanatate ,mi-a placut foarte mult poza de la Activia ,si eu folosesc mereu produsele lor ,sunt sanatoase si simt eu ca imi fac bine ,te pup si ai grija de tine :*

  2. eu poza asta mi-as face-o poster si mi-as pune-o in sufragerie :-)) Mi-ar creste inima in fiecare zi privind-o :-))
    Lactatele sunt preferatele mele ! Asa ca Activia se regaseste si in meniul meu destul de des ;)
    Imi plac campaniile lor ! te pup

  3. Am incercat sa las un comentariu la o postare anterioara, si mi s a comunicat ca deja am comentat la acea postare. Mi se pare suspect!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.