Gotta have them: Noutățile din catalogul IKEA 2019

Gotta have them: Noutățile din catalogul IKEA 2019

Cum ziceam și pe Insta stories, lansarea catalogului Ikea este unul dintre acele momente atât, atât de așteptate dintr-un an. Anul acesta nu am apuc să scriu imediat după lansare, așa cum v-am obișnuit, despre ce e nou în catalogul IKEA 2019. E un pic haotic programul meu, mai ales de când clickurile de pe site-ul IKEA au fost aproape exclusiv pentru bebeluși :)

Oricum, încă de când IKEA a venit în România, eu am fost client fidel; până și în perioada locuită în Lisabona, am nimerit tot într-o casă cu mobilier IKEA.

Cum s-a lansat deja de aproape două luni, probabil că ați apucat să-l răsfoiți și să observați structura diferită față de anii anteriori pe care catalogul IKEA 2019: coperta are un design nou și include o ramă albă, inspirată de cataloagele IKEA din anii 1980. Conținutul din această ediție se axează pe șapte case, fiecare cu povești noi și inspirație pentru viața de zi cu zi: cupluri de vârste diferite, familii numeroase și familii mici care locuiesc alături de colegi de apartament sau oameni care locuiesc singuri în spații foarte mici.

Punctul de plecare pentru a crea casele din Catalogul 2019 l-a reprezentat studiul IKEA Life at Home Report, care are la bază rezultatele studiilor IKEA realizate în toată lumea. Conform acestuia, “prea multe lucruri” reprezintă o mare problemă pentru stilul de viață modern. Așadar, două dintre case prezintă soluții de organizare a obiectelor și amintirilor. Între cele șapte case se află un studio de 16 metri pătrați, precum și o casă dedicată stilului de viață sustenabil, toate create cu ajutorul soluțiilor IKEA.

În catalog veți găsi și noua colecție GRATULERA, lansată cu ocazia aniversării de 75 de ani de IKEA. Aceasta aduce în magazine unele dintre cele mai populare produse IKEA din anii 1950-1960, 1970-1980 și 1990-2000. Mi se pare una dintre cele mai frumoase reinventări ale unor obiecte de mobilier.

M-a trimis în timp, mai eact în vremea copilăriei și m-a făcut să-mi fie dor de scaunele care arătau aproape la fel precum cel de mai jos, de fotoliile cu mânere din lemn nergu, lucios, tapisate cu stofă pied-de-coq, de vitrina din lemn masiv, cu mânere aurii, mate.

E genul de colecție care te face să lași deoparte albul minimalist, oricât de mult ți-ar plăcea. Iar dacă ar fi să selectez trei piese, doar trei, pe care le-aș cumpăra din colecția Gratulera, acestea ar fi următoarele:

 

EKENÄSET Fotoliu, catifea gri închis, 799 lei
BJURÅN Scaun, maro închis vopsit, 399 lei
catalogul IKEA 2019
LÖVBACKEN Măsuţă cafea, 249 lei

Totodată, o altă noutate care pe mine m-a încântat este LURVIG, o colecție pentru animalele de companie. Are un design modular, cu produse care se integrează natural în fiecare locuință, la un preț accesibil. LURVIG este o colecție creată în colaborare cu designeri iubitori de animale și medici veterinari autorizați, concepută pentru a ajuta zi de zi în toate aspectele vieții alături de pisici sau câini.

catalogul IKEA 2019 lurvig ikea lurvig ikea

Colecția este concepută folosind culori asortate cu gama IKEA. Mai mult, LURVIG include un pat pentru pisici care se integrează perfect în etajera KALLAX și versiunea în miniatură a uneia dintre canapelele noastre, replicată pentru animale.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.