GoldNutrition low sugar

GoldNutrition low sugar

Mă uitam de dimineață la știri, știți voi, acelea dintre Crăciun și Revelion, când toată lumea dă năvală prin sălile de fitness, toată lumea face rezoluții că “de la anul mă apuc de dietă” sau că “de la anul o să fac mișcare zilnic”. Aham.

Nu zic, sunt convinsă că sunt mulți cei care se și țin de lucrurile astea, însă mă gândeam că omul își face cu mâna lui naumite chestii, cum ar fi asta cu îngrășatul sau cu lipsa mișcării, și apoi se pplânge că are de lucru. Nu sunt eu vreo înțeleaptă, dar cel mai bun lucru în lumea asta e cumpătarea, echilibrul. Habar nu am cum se ajunge la el, dar în privința unui stil de viață sănătos, avem în zilele noastre și o mulțime de soluții care mai de care: de la programe de sport rapide și intense, pentru cei mai ocupați, la produse alimentare gustoase, dar cu aport caloric redus.

Eu recunosc că sunt o fericită și că nu mi-a plăcut niciodată zahărul, nici chiar în copilărie. Dacă mă puneai să aleg între o felie de tort și niște pufuleți, alegeam fără ezitare mămăliga aia expandată. Ca să nu mai spun că, dacă mă puneți să-mi amintesc una dintre aromele copilăriei, imediat mă duc cu gândul la “creveții” aceia chinezești; cei născuți prin ’80 cred că știu despre ce vorbesc. Cu toate astea, din când în când, îmi place să mă bucur de ceva dulce, însă acum, ca adult, mă preocupă și calitatea alimentelor, și aportul caloric și de nutrienți.

Ar fi ciudat să nu fac asta, mai ales că acum există tot felul de alternative sănătoase și gustoase. Despre una dintre ele vreau să vă povestesc puțin astăzi. E un brand pe care l-am descoperit în urmă cu vreo două săptămâni, după un eveniment.

Se numește GoldNutrition și nu, nu am o slăbiciune pentru el pe motiv că e un brand portughez ♥️, ci pentru că am descoperit la ei o mulțime de produse gustoase, atât dulci, cât și sărate, cu ingrediente curate și cu puține calorii.

Eu am încercat chipsurile din mazăre și sunt delicioase, bașca au un nume simpatic și sugestiv: Peatatoes :). Cred că cel mai mult îmi plac cele cu brânză, sunt ceva mai sărate, dar îmi plac și cele Thai sau cu aromă de bacon. Arată precum un chips din cartof, dar conțin 17 grame de proteine de mazăre, sunt coapte și lipsite de coloranți artificiali.

goldnutrition peatatoes

La capitolul dulce, am încercat și batoanele de cereale, dar și pe cele Low Sugar. Dacă primele sunt gustoase tare, cele din urmă sunt… tot. E ca și când mănânci cea mai bună ciocolată, fără nici un sentiment de vină. How good is this? :) Dintre toate, preferatul meu e batonul Salted Chocolate.

Sunt batoane proteice cu conținut scăzut de zahăr; mai exact, un baton are 11 grame de proteine și doar un gram de zaharuri.

goldnutrition cereal bar

În pachetul tare drăguț pe care l-am primit de la ei se mai află și Choco & Nut, o cremă tartinabilă cu 50% alune de pădure, fără zaharuri adăugate, fără lactoză și fără ulei de palmier, ce are doar 0,3 g zaharuri per porție. 

goldnutrition choconut

Cu zahăr sau fără?

Nu sunt adepta excluderii complete a unor lucruri din alimentație, dar sunt foarte atentă la cantități și la momentul zilei în care acele alimente sunt consumate. În plus, trebuie să știm că, după ce epuizează energia pompată artificial, un copil, spre exemplu, cade într-o tare de apatie, aparent de neînțeles. Asta pentru că, în ciuda legendelor, zahărul nu doar că nu aduce fericire, dar crește riscul depresiei cu 50%. 

Conform celor mai recente studii OMS citate de Custodio Cesar, Fondator, Nutriționist și Președinte GoldNutrition Internațional, cantitatea excesivă de zahăr este responsabilă de nenumărate disfuncții ale organelor noastre vitale, de la cea mai fragedă vârstă. Am subliniat dinadins termenul “excesiv”. Cum ziceam, eu nu exclud, doar supraveghez atent ce, cât și când. 

De obicei, chipsurile sunt privite ca gustări nesănătoase, aducând o cantitate mare de energie care provine din grăsimi și zaharuri. Chipsurile proteice GoldNutrition schimbă această direcție, oferind organismului o doză sănătoasă de proteine vegetale din surse nemodificate genetic. De asemenea, pot fi utile şi pentru persoanele care îşi doresc să scadă în greutate, dar nu vor să renunţe la plăcerile “crocante”.

Dr Șerban Damian, nutriționist al Centrului SuperFit București

Acesta mai spune că, într-un program de scădere în greutate, este important să nu ajungem să ne luptăm cu poftele şi foamea. Tocmai de aceea un baton proteic Low Sugar cu conţinut redus de glucide şi cu un procent mai mare de proteine şi lipide reprezintă o soluţie pentru a ţine sub control pofta de dulce, fără a recurge la batoane clasice care au mult zahăr şi aduc o cantitate mare de energie. 

Mai multe amănunte despre locațiile de unde puteți să vă achiziționați produsele GoldNutrition, găsiți pe www.goldnutrition.pt/ro. Câteva locuri în care le găsiți sunt: Esența Plant, Vitamix, Floare De colț, Remedia Vert, Bebe Tei, Biocorner sau magazinele online www.pilulka.ro, www.emag.ro, www.bikexpert.ro, www.elefant.ro, www.4fit.ro.

4 comentarii

  1. Sunt niste produse excelente, merita!

  2. Ai un blog foarte frumos, sa postezi mai des ;)

  3. Multumesc pentru recomandari!

  4. Sper doar sa nu ma ingras prea mult de la ele :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.