Exercițiul meu preferat sau cum îți definești abdomenul fără să leșini de durere

Unul dintre exercițiile mele preferate, cu ajutorul căruia poți defini abdomenul, este exercițiul plank sau scândurica. Nu știu cum se cheamă exact în română, instructoarele de la sală îi spun scândurică.

Îmi place pentru că nu mă solicită foarte mult, nu am tendința sa-l execut incorect (cum mi se mai întâmplă, de exemplu, cu abdomenele clasice în cazul cărora, când obosesc, mai trag de ceafă…)

Cum se

plank-1Tot ce trebuie să fac e să țin abdomenul și fesele încordate bine, capul drept, aliniat cu coloana, și privirea diagonală stânga. Rutina mea e așa: stau un “opt” (adică număr până la opt), un opt ridic și mențin piciorul drept, un opt stau cu ambele picioare coborâte, alt opt ridic piciorul stâng, un opt stau cu ambele picioare pe sol.

Asta, repetată de cel puțin două ori. Dacă vă controlați poziția și sunteți atente să vă țineți spatele drept și abdomenul și fesele încordate, rezultatele chiar se pot vedea într-un timp destul de scurt.

Sincer, îmi place pentru că-i mai pentru leneși, așa :P Merge și-n zilele ploioase, și când ți-e lene să te miști, e o figură pe care o poți face oriunde, nu necesită nici măcar salteluță.

plankCică majoritatea oamenilor nu rezistă mai mult de 30 de secunde în plank, la prima încercare. Eu am cam trecut de multicel de prima încercare, dar rezist binișor acum.

Toți mușchii pe care îi lucrezi așa, dacă execuți corect, ajută mult postura. Pe mine, care stătea destul de cocoșată, the plank m-a ajutat să-mi mai îndrept coloana.

Cam un minut pe zi. Sau câteva, în funcție de repetări. Pentru mine merită.

Kisses and hugs!

13 comentarii

 1. Da, il stiu, il fac :) si jilian michaels il include in rutinele ei. Eu sincer nu-mi dau seama care sunt eficiente si care nu ca eu fac de toate dar daca tu le lauzi te cred. Si-o sa insist pe ele.

 2. Nu am incercat niciodata, dar cred ca o sa il incerc in seara aceasta. Sa vad daca rezist mai mult de 30 de secunde :))

 3. Da, e foarte eficienta miscarea. Dar ce are durerea? No pain, no gain. :)

 4. Mai fac si eu miscarea. Dar cand sunt lenesa ma las pe genunchi.

  • Yup, e problema de care multe dintre fetele din jurul meu se plâng. Ideea e să găseşti tu genul ăla de mişcare pe care să o faci din plăcere, fie că-i bicicletă, ori poate role, habar n-am. Eu mă duc cu drag la tae-bo, că-s mai combat, aşa, mai băiețoasă :P

 5. Asta e execrcitiul pe care il detest cel mai mult la sala. Stiu ca are rezultate dar dupa 40 de minute de cardio cand curg apele pe mine pur si simplu imi dau ultima suflare pentru asta. Dar merita, recunosc :)

  • :)) Ce scumpă eşti! Nu cred, de ce, e tare simpatic, mie mi-e atât de drag. Mi-e groază de fesieri, pe ăia să-i lase în pace după alea 40 minute, lucrez abdomene şi-n limbă, numai să uite de fesieri :D

 6. Deci acum o fac si eu… Dar n-am inteles exact cum stai tu. :) Mai explica o data, te rog, asa, ca pentru prosti/oameni abia treziti din somn (poti sa ma incadrezi in ce categorie vrei tu). :))

 7. Buna tuturor, fac acest exercitiu de ceva timp, in ultimu’ timp am inceput sa am dureri de intensitate mai mare in zona lombara, numai in timpul exercitiului, dupa vreo 30 de sec incepe s-apara si creste-n intensitate odata cu trecerea secundelor. Sunt curios daca mai acuza cineva astfel de dureri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.