Ce faci când te doare?

Când te doare, nu te oprești. Pentru că atunci începi să lucrezi cu adevărat, abia atunci mușchiul lucrează. Mi-a luat ceva timp să înțeleg asta, dar am priceput că, dacă începe să doară, trebuie să profit de moment. Altfel, tot ce am lucrat până la stadiul în care începe să doară, am lucrat degeaba.

Dacă vreți, e ca și când încerci des să-ți depășești limite. Bine, e drept, eu am treba asta în mine, nu mă prea pot opri, îmi doresc mereu să devin mai bună, dar la capitolul mișcare, forță fizică, îmi place să simt că limitele de azi nu vor fi cele de mâine.

Multă lume mă întreabă, mai ales acum, când programul meu s-a aglomerat și trebuie să fac adevărate trucuri de magie ca să ajung la orele de sport (alături de cele de la Saria Club, despre care v-am povestit, fac parte dintr-un program fain de 60 zile, la Body UPgrade, despre care vă voi povesti, sper, curând), cum de mă țin de asta.

Întrebarea mea firească e: dacă ai putea să exersezi pentru o viață mai bună, n-ai face-o? Pentru că fix despre asta e sportul: nu e despre slăbit, căci, uneori, te vei îngrășa, nu e despre socializat, deși îți vei face chiar și prieteni foarte buni; nu e despre chinuit, deși vei simți asta adeseori, nu e nici despre endorfine, deși vei căpăta dependența asta.

Sportul e despre tine și despre viața ta, despre cum îți respecți corpul, despre cum îți testezi limitele. E despre starea de “atât de bine de după”, de “nu-mi trebuie machiaj, arăt bine fără”, e despre durerea dulce, semn că ai lucrat cum trebuie.

E despre limite și, mai important, e despre limite depășite.

Kisses and hugs!

Inspiration comes also from © Shutterstock

4 comentarii

  1. oo , ce frumos ai spus! inteleg perfect ptr ca si eu practic sport(taebo , Hiit) si nu-mi imaginez cum ar fi sa ma opresc din asta :-)) sunt dependenta, clar! si atat de mult urasc cand ma mai intreaba careva…” da’ de ce faci sport?” pfiuuu :-D iar fiica’mea ma urmeaza..cam de pe la 2 ani :-)) si mie imi place acea durere dulce..o resimt dupa fiecare antrenament! Si ..nu ma opresc ;)

    • Whoooa, ce tare! E clar ca intelegi perfect ce zic si intelegi si cat de exasperanta e intrebarea. Eu nu am copil, dar daca as avea, m-am gandit de multe ori ca mi-ar placea sa ii placa si miscarea. Si eu sunt dependenta de sport si sunt mandra de asta :)

  2. Sunt de acord cu aproape tot ce ai zis, mai putin partea cu machiajul. :)) Niciodata nu as aparea nicaieri nemachiata. Nici macar la sala. Nu suport sa fiu vazuta fara machiaj, parca as fi cu pantalonii rupti in fund. :D (although I friggin’ love my face)

    • Ahaha, ce simpatică ai fost :) Nah, nu mi se pare nimic neobișnuit. Până la urmă, e important cum ți-e ție bine. Și eu mă mai parfumez, ca să mă dau în vileag. Și cu din ăla scump, uneori :)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.