Mă ştiți doar, insist pe stil de viață, nu pe diete. Dieta mediteraneană este, din punctul meu de vedere, una care trebuie să devină stil de viață. Şi mi-am dat seama că, exceptînd alte cărnuri în afară de cea de peşte (în special cel slab, cu puține calorii), eu o cam respect pentru că aşa-mi cere organismul. Îmi plac mai toate alimentele care se consumă în această dietă şi sunt cea mai mare iubitoare de peşte.
Mai multe informații despre ce boală poate vindeca dieta mediteraneană puteți găsi aici.
Un studiu european publicat în jurnalul Diabetologia a scos la iveală că persoanele care urmează dieta mediteraneană au un risc mai scăzut să dezvolte diabet de tip 2 în comparație cu cei care nu țin acest regim.
Beneficiile dietei mediteraneene nu se opresc aici. Pe lângă diminuarea riscului de a face diabet, acest stil de alimentație scade riscul de a face boli de inimă, infarct şi îmbunătățeşte funcționarea creierului.
Dieta mediteraneană – alimente permise
Această dietă presupune consumul zilnic de legume, fructe, produse din cereale/făină integrale, ulei de masline, fasole, nuci, leguminoase şi semințe, ierburi şi condimente. De asemenea, trebuie să beți măcar şase pahare cu apă zilnic şi este permis consumul a 1-2 pahare cu vin zilnic.
Săptămânal, puteți consuma carne de pui, fructe de mare, iaurt, peşte, ouă, brânză, iar lunar puteți integra în meniu carne roşie (porc, vită, miel sau vânat) şi dulciuri.
Eu, una, cred mult că ceea ce băgăm în noi ne formează pentru mâine, că mâncarea savurată la prânzul de azi ne construieşte, ca-ntr-un puzzle, corpul de mâine, de peste o lună sau de peste un an. Ce să zic… Ar fi bine ca prânzul ăsta să nu însemne cartofi prăjiți cu mici, ci, poate, o carne slabă cu salată sau leguminoase şi un fruct.
Voi ce credeți: poate ceea ce ai în farfurie să te ajute să vindeci unele boli?
8 comentarii