De ce alerg? Chiar, de ce?

Pentru că n-am nevoie de abonament, nu trebuie să respect ore fixe. Pot să fiu urâcioasă, tăcută, ciufută, mă rog, să fiu cum sunt eu, de obicei.

place

Pentru că, după trei ani de aerobic, de câteva ori bune săptămânal, cu alergatul mi-am definit cu adevărat picioarele şi am dat jos nişte kilograme. Nu multe, doar vreo trei, cred, dar care, după comentariile voastre şi ale cunoscuților, se cunosc mai ceva ca cele 10 kilograme date jos în trei luni.

run-like-hell

Pentru că, în timp ce alerg, pot asculta lecțiile mele preferate de limbă spaniolă, concerte simfonice sau cele mai tari melodii, pe care le caut ca să-mi liniştesc şi să-mi îmblânzesc creierii. :D

Exemplu:

Pentru că am o oră şi jumătate doar pentru mine, pot să-mi pun tot felul de chestii în ordine, să-mi fac planul zilei sau al săptămânii. Sau să mă gândesc la tot ce n-am avut răgaz.

Pentru că pot să alerg oriunde. Nu am nevoie decât de adidaşi, pantaloni sport şi un tricou. E adevărat, sunt oarecum dependentă de căşti cu zgomot în ale mele urechi, atunci când alerg, pentru că România e plină de mârlani proşti domni care îți vorbesc nu tocmai delicat. Atenție, totuşi, la maşini.

paradise Pentru că once a runner, always a runner. Aici, în Malaga, în deşert, pe munte, la mare, în călătorie de serviciu sau de plăcere, e ceea ce mă ține activă, limpede şi mai calmă.

Pentru că mă eliberez de mine, de ceilalți, de orice şi de oricine. Pentru că e linişte.

run

Va continua ;)

(sursa foto)

10 comentarii

 1. Ti-am furat pozele :D

 2. So true! daca trec cateva zile si n-am alergat deja nu mai am stare…

 3. As alerga si eu, dar dupa 15 minute scot limba mai ceva ca un caine…Cand ma intorc in tara (“yey .. de abia astept”) vreau sa incep sa ma duc si eu la aerobic.

  • Să știi că ar fi ciudat dacă nu ar fi așa :P Really, e chestie de obișnuință, trebuie să o iei treptat, să adaugi timpi de alergare, puțin câte puțin. O să reușești, o să vezi, promit eu. Dacă vrei și ai chef, te iau cu mine.

 4. Eu de alergat nu sunt dependenta. Inca. Sunt dependenta insa de miscare in toate formele ei, mai ales de clasele mele de tae bo in care imi vars toata negativitatea zilei si ies de acolo pur si simplu fericita. Sportul a fost revelatia vietii mele, pur si simplu mi-a schimbat modul de a privi viata, e incredibil ce mult poate face miscarea in viata unui om. Spune lucrurile astea un om care pana la varsta de 25 de ani considera mersul la sala drept cea mai mare corvoada. Astazi il consider cea mai mare placere, ora mea de fericire la doza :)

  • Te înțeleg perfect, aşa a fost şi în cazul meu. Ba mai mult, atât de drag mi-a devent tae-bo-ul, că am făcut şi curs de instructor ;) Şi te înțeleg şi cu faptul că pare imposibil. Gândeşte-te că eu am fost scutită mereu de sport, din pricina problemelor de şold, pe care acum nici nu ştiu că le mai am, grație sportului. Şi aşa sper să rămână. Chiar vorbeam ieri cu instrucotarea de la sala a care merg şi-mi spunea că, prin sport, putem vindeca multe dintre “handicapurile” cu care ne naştem.
   Recunosc cu mâna pe inimă: sunt dependentă de sport. Dacă trec două zile, sunt nervoasă, îmi vine să plăng, deprim. Dar, da, e cea mai frumoasă dependență :D

 5. De inceput mi-as dori sa-ti laud un pic site-ul. L-am gasit de vreo trei, patru zile, am citit destul de mult si l-am recomandat si sotiei mele.
  Alerg de vreo trei ani de zile, mai mult sau mai putin regulat, am citit zeci de bloguri si carti despre alergat, dar asa de simplu si sincer ca si tine nu a descris inca nimeni motivul din care alearga.

  Nu pot sa-ti spun numai: “Felicitari! Faci o treaba buna!”

  PS. Marlanii prosti o sa ramana marlani prosti. Cel putin in viitorul apropiat! Lumea nu se schimba asa de usor. Dar se schimba! Pana atunci, multumim japonezilor ca au inventat “walkman-ul” cu casti :)

  • Mulțumesc mult, Sorin. Mă flatează aprecierea ta şi sper să nu dezamăgesc în ale scrisului. Cât despre alergat, cred că aş fi incompletă fără asta. heh chiar weekendul acesta am avut ocazia să alerg prin Sulina. Pentru că era seară şi pentru că nu cunoşteam trotuarele şi asfaltul mai deloc, dar şi pentru că am fost uşor neatentă, am luat o trântă ca-n copilărie. Rezultatul? Pantalon rupt în genunghi, genunchi julit în vreo trei locuri, mână julită, sânge, tot tacâmul, ce să mai. Dar nu m-am oprit. Au mai urmat cinci kilometri. De aici, alte două motive pentru care alerg: durerea dispare, iar eu devin mai puternică :)
   Îți mulțumesc pentru că mă citeşti şi vă aştept cu drag, pe tine şi pe soția ta, în colțişorul meu virtual. Gânduri bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.