Dacă blogul ăsta ar dispărea…

Nu, nu e o întrebare retorică, e o întrebare pe care am adresat-o, uneori, în calitate de băiatul cu cheia franceză, care mai bijutereşte cîte ceva pe contul de hosting, pe la design, cu şurubelnița prin partea tehnică / de programare. Prin urmare, întrebarea evidentă era: dacă tot a murit, de astăzi, Google Reader, cum mai urmăresc cititoarele fidele Macnetize.com?

În principiu, există o serie de variante care încearcă să ia locul reader-ului însă, în acelaşi timp, există şi o variantă mult mai la îndemână. Iar aceea este newsletterul. Zilnic, până-n ora 11, titlurile, primul paragraf al fiecărui text publicat cu o zi înainte şi poza de cover vin direct pe mail. Nu e chiar în timp real, iar asta e din cauză că ar fi un număr mult prea mare de mail-uri de trimis zilnic şi ar apărea nişte complicații precum posibilitatea de a ajunge în spam.

Bonus: newsletterul – sau, mai bine zis, abonarea pe mail – e frumos desenat (şi include şi articolele din Shop, atunci când sunt publicate unele noi, deci un motiv în plus de abonare), simplu, la îndemână şi mult, mult mai arătos decât cel generat, până acum vreo două-trei luni prin Feedburner. Abonarea necesită, desigur, confirmarea ei prin click pe un link. Zău, e o plăcere să-l deschizi :)

Prin urmare, dacă dispare blogul din Google Reader odată cu dispariția Readerului, eu cred că abonarea pe mail e o soluție foarte bună pentru a fi la curent cu articolele publicate. Pentru că blogul acesta n-ar trebui să dispară, sub nici o formă, din atenția voastră.

Variante de abonare pe mail sunt două: fie în coloana din dreapta, folosind formularul, fie bifând “Vreau să mă abonez pe mail” înainte de a vă publica comentariile la articol.

PS: Dacă, totuşi, n-o să vreți să mai primiți pe mail notificări, nu e nevoie să marcați ca spam, există un link de dezabonare special fix în coada mailului.

Semnat,

Omul cu şurubelnița.

6 comentarii

 1. vad ca functioneaza GFC ul inca !

 2. M-am abonat de mult, chiar daca de obicei intru de pe Facebook sa vad ce-ai mai scris.
  O zi minunata sa ai,
  Alina

 3. Ia sa faca bine sa nu dispara.

 4. Eu newsletter-ul il folosesc, chiar daca aveam blogurile si in Google Reader, nu l-am folosit niciodata :D

 5. Mie imi place tare mult design-ul newsletterului tau si chiar voiam sa te intreb, in calitate de om care nu pre ale are la manuit surubelnita, ce program folosesti. :)

  • @Sadie: e un plugin de wordpress care trimite mailurile prin Mandrill.com, un serviciu de e-mail tranzacțional (habar n-am ce-nseamnă asta, presupun că “intermediar”) oferit de MailChimp – primele 12.000 de e-mail-uri trimise în fiecare lună sunt gratuite, următoarele sunt pe bani, la nişte costuri mai mult decît decente. Template-ul newsletter-ului a fost customizat foarte mult pornind de la unul de bază.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.