Cum te îmbraci la… spectacolul Cirque du Soleil

Pentru că primesc, adeseori, de la dragile mele cititoare, întrebări de genul “cum mă îmbrăc” în diferite ocazii, am tot stat şi m-am gândit că n-ar fi rău deloc să vă împărtăşesc viziunea mea asupra vestimentației.

Fie că e vorba despre prima întâlnire în parc, la un restaurant sau la teatru, fie că ieşim cu prietenele la un spectacol, că mergem la shopping ori că weekend-ul ce urmează vom face cunoştință cu părinții iubitului, e important cum ne prezentăm.

Puțin prea mult sau prea puțin poate fi, de cele mai multe ori, ceea ce generează succesul sau insuccesul unei acțiuni. Da, şi totuşi este trist în lume, ca să barbarizez unul dintre versurile mele preferate. Da, newsflash, în România anul 2013, vestimentația contează.

Nu am pretenția de studii în domeniu, toate sfaturile, sugestiile, părerile pe care le expun aici sunt personale. Tocmai de aceea, acesta este un blog. Aşadar, o dată pe săptămână  – poate, uneori mai des, alteori mai rar, dar cu certitudine constant, vă voi împărtăşi ideile mele despre cum să ne îmbrăcăm în diverse ocazii.

Recent, una dintre cititoare îmi spunea că va merge la minunatul spectacol Alegria, al celor de la Cirque du Soleil. Fără prea multe introduceri, iată cum cred eu că ar trebui să te îmbraci la un astfel de show.

Sunt trei aspecte de care aş ține cont:

1. Amplasamentul – Spectacolul are loc la Romexpo, deci nu vorbim de o sală foarte pretențioasă.

2. Spectacolul – dintre toate show-urile lor, Alegria este cel care cere o eleganță mai mare a outfit-ului.

3. Propria persoană şi starea de bine

Eu aş propune trei ținute cu grad diferit de eleganță:

1. Jeans din denim închis, preferabil boot cut, nu skinny, dacă ai. Musai închis la culoare. O cămaşă simplă, de preferat fără imprimeu, şi un accesoriu care să devină punct central: un colier supradimensionat, o eşarfă, un şal etc. O pereche de stilettos confortabili şi geanta preferată, şi eşti ready to go. Ar mai fi varianta în care poți renunța la accesoriu şi poți alege un blazer, însă contează şi cum e vremea, să nu mori de cald ori de frig.

Cirque-du-Soleil-Alegria-outfit-1

2. O rochie simplă, chic casual, poate fi neagră, dar pentru că încă e vară (de-ar mai ține măcar puțin!) aş opta pentru un pastel, un bej. O rochie de zi, accesorizată similar cu prima variantă de outfit, pentru a face trecerea lină către seară.

Eu aleg, când am îndoleli asupra codului vestimentar, o rochie într-o singură nuanță (mov prună, maro, verde închis), alături de un colier supradimensionat. Prefer sandalele cu talpă ortopedică (mă înalță, dar mă simt confortabil) sau balerinii. Asta ar putea fi o a doua ținută.

Cirque-du-Soleil-Alegria-outfit-2

3. Minimalism. Pantalon alb sau bej, cămaşă abă sau pastel foarte deschis sau chiar un tricou simplu, alb sau bej, un blazer/cardigan uşor, subțire, fin, poate dantelat, o pereche de sandale minimaliste sau balerini metalici/cu ceva accente metalice. Un clutch bej/metalic/cu accente metalice. Asta ar fi o a treia variantă.

Cam aşa văd eu că s-ar putea compune un outfit pentru Cirque du Soleil, fără prea multe bătăi de cap. Oricum, un cod vestimentar pentru un astfel de spectacol nu ştiu să existe, însă din respect pentru artişti, cred că e important să există o doză minimă de eleganță.

Cirque-du-Soleil-Alegria-outfit-3

Acestea sunt doar trei propuneri pentru cum să ne îmbrăcăm la un astfel de spectacol. Fireşte, idei mai sunt, însă am încercat să mă rezum la cele mai simple, care să conțină piese pe care oricine le are în garderobă sau pe care le poate înlocui cu uşurință, fără să strice echilibrul de ansamblu al outfit-ului.

Eu aş opta, cel mai probabil, pentru cea de-a treia ținută.

Sper ca noua mea rubrică să vă placă şi să vi se pară utilă. Ca şi până acum, vă aştept întrebările şi în privat, şi în comentarii. Mai devreme sau mai târziu, răspund tuturor solicitărilor.

Şi nu uitați: un zâmbet, un păr curat, un strop de parfum, puțin optimism şi multă bucurie fac o ținută cu adevărat frumoasă şi vă scot din mulțime.

Rămâneți frumoase, dragilor!

7 comentarii

  1. la fix postarea ta, maine seara mergem la Alegria si abia astept! inca nu m-am decis cum ma imbrac, dar mi-ai dat ceva idei. sa vedem cum e vremea. te pup!

    • Ha, ce tare, e un spectacol minunat. Cum ziceam, online şi m-a dat gata, live cred că e o experiență unică. Să te bucuri de spectacol, distracție plăcută şi un weekend perfect!

  2. Eu as opta pentru prima cred…dar pentru ca mi-am promis ca voi purta mai mult rochii si fuste, as fi obligata sa o aleg pe cea de-a doua :d

    • Să ştii că ar arăta foarte bine şi dacă ai înlocui jeanşii din prima cu o fustă din jeans, tot din denim închis, fit pe coapse şi nu mai scurtă de genunchi. Aşa, păstrezi şi ținuta şi îți respecți şi promisiunea :D

  3. Iti multumesc inca o data pentru sugestii! :) Iar ideea cu rubrica este geniala! Pe mine, cel putin, ma va ajuta foarte, foarte mult! Te pup!

    • Cu multă, multă plăcere, draga mea! Te aştept oricând cu întrebări şi, de ce nu, poate chiar cu mici relatări de pe unde ai fost (eu nu cred că vo ajunge la Alegria, dar tare mi-ar plăcea să-mi spui cum ți s-a părut, din punct de vedere vestimentar), pe acolo. Poate punem de-un guest post, who knows :D Te pup şi un weekend perfect!

  4. As alege prima tinuta, mi se pare si confortabila, dar si eleganta.Super aceasta rubrica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.