Cum slăbești fără dietă și fără sport

Sau “ce-au mai inventat cercetătorii“, doar-doar om fi toți slabi, înfulecînd de zor și făcînd gimnastică doar apăsînd butoanele telecomenzii.

Un gel comestibil care oferă senzația de sațietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie. Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzația de sațietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.

Mda, sincer, nu slăbești fără dietă, căci tocmai despre asta e vorba. Cumva, principiul e acela al fibrelor solubile și nu neg că, pentru persoanele cu apetit mai mare sau pentru cele care ar avea nevoie de o operație de bypass gastric, un astfel de produs ar fi util. Însă el nu te slăbește, ci te ajută, la un moment dat, în procesul de slăbire.

Mai multe informații despre gelul cu pricina și despre cât ce aproape de realitate e fabricarea lui, citiți pe www.doctorulzilei.ro.

Eu rămân la părerea mea: cumpătare, cumpătare, cumpătare. Echilibru, sport și înțelegerea faptului că slab nu înseamnă sănătos, că niște kilograme în plus nu înseamnă neapărat boală, că trebuie să ne simțim bine cu noi, în funcție de etapele vieții, pe care le parcurgem mereu dorindu-ne ceva și de la corpul nostru. Să înlocuim în vocabularul nostru “slăbit rapid” cu “slăbit sănătos“.

Cu alte cuvinte, să înghiți un gel care să te facă să uiți de foame, o fi ceva, dar să mănânci o juma’ de brioșă, după o salată sănătoasă, să te hidratezi corect, să alergi prin parc sau să faci puțin aerobic… Astea sunt plăcerile, micile plăceri ale vieții.

Pe când un gel care să țină loc de fericire?

Sursa foto: © Derek Key / flickr

5 comentarii

  1. haha! iubesc macaronsurile.. ar fi fost dieta perfecta :)))

  2. Oh, Doamne… Mi-e şi teamă de ce-ar mai putea “inventa”…

  3. Mi-as dori si eu un gel care sa vindece toata durerea din lume si sa stearga boala si suferinta…Ce simplu ar fi cu un gel sa scapam ce toate problemele, chiar si de kg, dar nu se poate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.