Cum să-ți faci părul să crească mai repede

Mă întreba cineva, deunăzi, cum să facă să-i crească părul, că-i tare încăpățănat şi nu vrea chip să se lungească. Dincolo de soluțiile capilare pentru creşterea părului, care funcționează sau nu, există suplimentele.

Recunosc, nu-i un tărâm cunoscut pentru mine, dar ştiu că în perioadele în care fac cure cu calciu, dar şi în cele în care iau capsule cu luminițe de seară, părul creşte mai repede şi arată mai bine.

Anyways, am dat întâmplător peste un text care fix despre asta vorbeşte: cum să-ți faci părul să crească mai repede:

 • Consumă vitamine esențiale pentru păr: A,B,B3, B12,C, şi E
 • Mănâncă suficiente proteine. Cică unele dintre ele generează keratină, care întăreşte firul de păre.
 • Masează-ți scalpul – activezi circulația sangvină şi stimulezi părul să crească mai repede
 • Evită excesul de… styling. Nu-s decât chimicale pe care părul tău le absoarbe sau şocuri termice la care îl supui. Simplu e mai frumos şi mai bine, adeseori. Iar dacă vrei bucle fără căldură, cred că ştii deja cum. Dacă nu, uite mai jos:

La care se adaugă leacuri băbeşti – unul dintre ele ar fi ceapa fiartă. N-am încercat, deci, nu garantez nimic. Mai sunt câteva, le găşiți aici.

7 comentarii

 1. Bune sfaturi, eu nu reusesc sa-mi fac parul sa creasca mai mult de nivelul umerilor.Este fragil si fara volum, creste greu si imediat ma plictisesc, asa ca pac-pac, il tund imediat.

 2. Dar sa creasca mai greu stii vreun ttruc :)))?

 3. Ar fi super daca si-ar face efectul asupra parului barbatilor, zic si eu asa, ma intreb daca nu cumva este vorba de ceva deosebit ce nu se spune tuturor, vrun ingredient secret.
  Ce parere ai despre acele solutii industriale ce apar adesea pe la tv, teleshoping?

  • Nu am cunoştințe medicale, însă ştiu că depinde şi de tipul de alopecie. Există nişte substanțe (minoxidil, finasteridă), cate ar avea nişte rezultate, însă nu ştiu ce conțin produsele de la TV. Te referi la produse pentru creşterea unor fire de păr, acolo unde au căzut sau la accelerarea ritmului de creştere a firelor deja existente?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.