Reamenajarea balconului: Cum mi-am transformat balconul cu bani puțini

Reamenajarea balconului: Cum mi-am transformat balconul cu bani puțini

Toți cei care mă citesc acum și au balcoane mici, să ridice mâna. Da, știu exact cu ce vă confruntați, pentru că și eu am un astfel de balcon. Dar cum îmi place să mă ghidez după vorba aia din popor “Alții moare ș-așa n-are”, mi-am propus să aranjez un colțișor din cei 11 metri de balcon din bloc comunist. Așadar, iată câteva idei despre reamenajarea balconului.

E drept că balconul a fost renovat acum câțiva ani – a fost reparat tavanul, a fost pusă gresie, a fost zugrăvit, însă nu are încă acel aspect cosy, confortabil, încă nu pare o parte din casă, ci mai degrabă o extensie a apartamentului. De aceea și reamenajarea balconului.

Am încercat să îl mai aranjez cu ce aveam prin casă – o măsuță de la Ikea, niște covoare, dar se vede de pe Lună că nu are nici o coerență, că nu se leagă. Așa că mi-am propus să îl amenajez pe bucățele, (și) în funcție de buget, dar și de nevoile pe care le are fiecare dintre noi.

Trebuie să am mereu o zonă liberă pentru a plasa acolo culmea de rufe; trebuie, de asemenea, să am loc liber pentru multele jucării ale celui mic. Mi-aș dori, tototdată, să folosesc măsuța aceea de cafea. În fine, până la toate astea, am reamenajat un alt colțișor din el.

Astăzi o să vă arăt câteva fotografii înainte/după reamenajarea balconului, dar doar cu o parte din balcon, cea situată în fața dormitorului meu. De menționat că balconul are cam 11 metri lungime și doar 90 cm lățime, așadar e dificil să plasezi piese ideal pentru un balcon: mobilier din ratan (nici vorbă de set cu canapea, măsuță și două fotolii…), balansoar și altele asemenea.

Am încercat să creez o atmosferă plăcută folosind obiecte decorative pentru reamenajarea balconului. Îmi doream de o mie de ani un dream catcher, am găsit unul pe placul meu, simplu, în nuanțe neutre. Pernele sunt aur curat, vă spun asta după ce am tot pândit ceva de calitate, dar care să nu-mi golească portofelul, care să aibă huse detașabile și să-mi placă.

Nu știu cât de bine am reușit eu să captez în imagini schimbarea, în realitate mi se pare că arată mult mai bine toată treaba. Care teabă, cu tot cu făcut curățenie și cumpărături, mi-a luat destul de puțin timp.

Toate lucrurile sunt cumpărate din magazinul Jumbo din Theodor Pallady, iar prețurile vi le las un picuț mai jos.

 • Decorațiune dream catcher: 14,99 lei
 • Decorațiune “Good Vibes Only“: 14,99 lei
 • Pernă mare bej: 29,99 lei
 • Pernă mică imprimeu floral: 19,99 lei
 • Pernă mare imprimeu floral: 29,99 lei
 • Covoraș: 29,99 lei (sau pe acolo, nu mai am bonul)

Bun, să revin. Așa arăta bucata de balcon, înainte de mica transformare:

Și așa am reușit să o fac să arate, fără o cheltuială mare (până în 200 lei) și fără prea multe bătăi de cap:

  reamenajarea balconului

reamenajarea balconului

reamenajarea balconului

Trebuie să adaug că am fost plăcut surprinsă de ce am găsit la Jumbo, nu doar în privința aspectului, ci și a calității. Pe lângă faptul că aveau multe, foarte multe lucruri, mai mult decât de obicei, am găsit chestii de bună calitate, din materiale naturale. Spre exemplu, covorașul pe care l-am luat e din bumbac 100% și aveau foarte multe modele, unele mai groase, altele de inspirație populară, unele cu motive tribale și câte și mai câte.

Eu am ales să cumpăr cele trei perne mari dintr-un material mai rezistent, având în vedere că sunt pentru balcon, dar să fie și de nădejde în contact cu ghearele și părul motanului gras. Erau atât de multe modele, încât recunosc că nu m-am descurcat singură și am chemat-o pe mama să mă ajute să le aleg. Pernele au toate huse detașabile, așa că se pot spăla cu ușurință; la fel și covorul care, fiind mai ușor, poate fi curățat în mașina de spălat.

La decorațiuni m-am abținut pe cât posibil, dar asta și pentru că, după cum ați putut vedea în fotografii, tot balconul e plin cu flori și nu prea mai ai loc de mare lucru. În al doilea rând, de aproximativ doi ani, m-am învățat să nu mai cumpăr impulsiv, așa că am zis că, în primă fază, cele două decorațiuni de perete sunt suficiente.

Mi-a rămas, însă, gândul, la un soi de tablou cu leduri. Yup, sună kitchos, cred că și e un pic, dar cred că ar fi arătat simpatic pe balcon. :) Mai am câte ceva de modificat – de exemplu, acea aloe vera se află acolo pentru că trece printr-o revenire, am mutat dintr-un loc unde nu îi mergea bine și intenționez să o înlocuiesc cu o plantă decorativă ceva mai mare.

Mai mult, mai am vreo două genți mari pline ochi cu… bibelouri… Nu cred că se văd decât într-un colț dintr-o fotografie; sunt ale mamei mele, cele mai multe au valoare sentimentală și am hotărât să cumpărăm o vitrină de la Ikea, în care chiar să le punem în valoare și să se poată bucura zilnic de ele.

Dar cam asta a ieșit, cu un minumum de efort și de cheltuială. Cum vi se pare? Chiar sunt curioasă și vă aștept în comentarii :)

4 comentarii

 1. Ahh, instalatia! Orice loc e mai minunat pentru mine cand apare asa ceva.

 2. Arata foarte dragut! Ador plantele tale. Indiferent cat de mic este se poate face un colt frumos. Asa de mult mi-ar placea si mie, dar chiar nu am cum. O sugestie am, am vazut, la Ikea cred, o masuta de-aia mica pliabila care se prinde in perete (ai putea sa o prinzi in fata bancutei, sub geamuri) si practic o intinzi doar cand o folosesti. Nu stiu daca m-am exprimat bine, daca gasesc vreo poza iti trimit.
  Enjoy your corner!

  • Aaaa, gata, știu despre care măsuță spui. O știu și îmi place mult, am vrut să o iau acum câțiva ani, când am făcut schimbări prin bucătărie, dar a încăput una un pic mai mare, oână la urmă. Aia ar fi perfectă pentru balcon, mulțumesc mult de sfat. Cât despre flori, așa e. Cu niște ani în urmă îmi plăceau, dar nu atât de mult. Acum, însă, le îndrăgesc tare. P.S.: știi că una dintre ele așteaptă să ajungă la tine, poate ne organizăm un pic în curând :)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.