Cum faci să-ți crească părul mai repede?

Am găsit un articol foarte interesant şi m-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva dintre sfaturile pentru creşterea mai rapidă a părului. Eu am renunțat la a-mi mai tunde vârfurile la coafor din cauză că, pur şi simplu, indiferent de salon, n-am găsit nici un hair stylist care să mă mulțumească. Şi nu că aş vrea cine ştie ce, doar să curețe frumos vârfurile despicate.

Fiindcă acum o mie de ani am fost tunsă în nişte scări, cumva, după fiecare sesiune din asta de tuns vârfurile, când ajungeam acasă, observam o mulțime de fire despicate. Aşa că, de vreo doi ani, îmi tai singură vârfurile, prin cunoscuta metodă a răsucirii şuvițelor.

Urmează o dietă sănătoasă şi benefică pentru păr – E drept, trebuie să ai aşteptări realiste cu privire la dietă. Trebuie să treacă aproximativ şase luni pentru ca regimul alimentar sănătos pe care l-ai abordat să înceapă să-şi arate efectele pozitive.

Mănâncă zilnic o porție suficientă de proteine, care sunt esențiale pentru creşterea părului. Keratina, una dintre proteine, alcătuită în cea mai mare parte din aminoacizi, e o componentă importantă a firului de păr. Iar corpul tău trebuie să producă mai mulți aminoacizi ca să dobândească mai mult păr pe cap. Soluția? Mănâncă mai multe ouă. Sunt sănătoase (da, chiar şi cu gălbenuş, au arătat-o studiile recente), nuci, fasole, soia. Astfel, ai premisele pentru a căpăta noi fire de păr.

Fier şi zinc – sunt esențiale pentru un păr frumos şi sănătos. Poți să le iei din cereale, pâine, paste, dar, sincer, nu-ți recomand asta. Vei avea un păr lucios şi lung, dar şi un posterior cu multe kilograme în plus… Alege, în schimb, suplimentele alimentare.

Nu elimina grăsimile din alimentație – Corpul tău nu poate susține un păr sănătos fără grăsimi nesaturate sau acizi graşi precum omega-3.

Ia-ți doza zilnică de vitamina C – Din alimentație sau din suplimente alimentare, vitamina C nu trebuie să lipsească. Eu, mai nou, dezvolt o dependență de broccoli, care-mi oferă şi foarte multă vitamina C.

Evită stresul şi menține-te sănătoasă  – E, poate, cel mai dificil lucru dintr-un stil de viață. Aminteşte-ți că stresul îngraşă şi îți face rău, fie că vorbim despre păr sau despre corpul tău, per ansamblu. Mănâncă sănătos, hidratează-te suficient, dormi cât trebuie. Nu te enerva. Orice ar fi, te asigur că va trece.

Masajul scalpului – nu, nu râde, că funcționează. Ce se întâmplă, de fapt? E foarte simplu. Prin masaj, se activează circulația sanguină, iar asta înseamnă o accelerare a creşterii firului de păr.

Mai multe detalii puteți găsi în textul original.

Kisse, dragilor!

Sursa foto cover

 

6 comentarii

  1. Mie imi creste foarte repede parul si imi apar si fire noi de par, dar este foarte uscat si imi cade destul de mult. Bine, eu sufar si de usoara anemie, stiu ca are legatura, dar indiferent de ce masti si tratamente as folosi, parul meu are un volum exagerat si firul uscat :(…hai ca m-am plans, tu ai un par foarte frumos, se vede ca ai grija ce si cat mananci.

    • Să ştii că şi al meu cade, dar cică e normal să-ți pice cam 100 fire zilnic. Iar vârfurile, uneori sunt mai sucate, alteori arată bine, dar e strict treaba produselor de îngrijire. iar asta cu “părul meu are un volum exagerat”… Ooooh, vrei să facem schimb? Te roooog? :D

  2. Cum este “cunoscuta metodă a răsucirii şuvițelor” ? Eu nu o stiu si cand merg la coafor sa imi taie DOAR varfurile ma trezesc cu un par cu 5 cm mai scurt.

    • :)) Ştiu exact ce zici. Pâăi, e foarte simplu: iei câte o şiuviță de grosime medie (eu am zile cu mai multă răbbare şi atunci iau şuvițe de câte 2 cm), le apuc de vârfuri şi le rasuscesc, până se răscucesc la capete. Ce iese pe afară, se analizează şi, dacă e despicat, se tunde. Trebuie răbdare şi o foarfecă. Şi gata :D

  3. Da, cam toate aceste lucruri sunt adevarate, dar sa fim sincere, cate dintre noi le si respecta?!Mai ales treaba cu “evita stresul”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.