Cum a fost la Yard Sale

Cum vă amenințam nu de mult, duminica aceasta am participat la Yard Sale, în Dianei 4. Şi chiar dacă postura în care mă ştiți mai bine e aceea de cumpărătoare (a se citi “shopaholică” :D), de data aceasta am mers acolo în calitate de expozant, de vânzător.

Asta pentru că dulapurile mele chiar nu mai făceau față. De-a lungul anilor, am strâns multe haine, multe perechi de încălțăminte. Imaginați-vă că mai am încă hainuțe de pe când aveam 14 ani. Deşi, în general, dăruiesc cu drag lucrurile pe care nu le mai port, de vreo doi-trei ani, n-am mai avut răgaz să fac ordine şi curățenie prin dulapuri, să triez din îmbrăcăminte, încălțăminte şi accesorii. Am cumpărat şi am tot acumulat.

Aşa că acum, când mi-am luat inima-n dinți să fac asta, deşi am dăruit multe dintre lucruri, au rămas multe, prea multe şi prea bune. Şi cum mi-am promis că în viața asta o să particip la un yard sale ori garage sale, aceasta a fost ocazia numai bună să-mi onorez promisiunea.

Expozanți diverşi, public divers, voie bună, lucruri faine, o atmosferă foarte plăcută. Un astfel de eveniment e un prilej să găseşti branduri celebre de haine sau de încălțăminte ori marochinărie, la prețuri mici. Şi negociabile, de cele mai multe ori.

E drept, această primă experiență a fost şi destul de stresantă pentru mine. Şi asta pentru că, până nu participi, nu ştii excat cu ce se mănâncă o astfel de chestie.

Astfel, eu m-am dus cu ditamai ştenderul, sustras de la părinții mei. Demontatul a fost cum a fost, dar la montat… Un ştender de haine simplu, din acela care se montează în doi timpi şi trei mişcări, ar fi făcut din experiența asta una mult mai uşoară. Cum ziceam, noroc că am avut ajutor de încredere, care e, de fel, cel mai calm om din Univers, că altfel…

Am avut şi multe, prea multe haine, deci iarăşi a fost greu cu căratul. Nu mi-a dat prin cap să iau o cutie, un cos, ceva, în care să pun gențile şi chilipirurile. Au cam stat în devălmăşie, pe masă, şi nu mi-a plăcut deloc cum arătau.

Altfel, cu excepția micilor mele greşeli de începătoare în ale yard sale-ului, evenimentul a fost reuşit. Am avut marele, foarte marele noroc de a sta alături de un grup minunat de fete, pe care le-am îndrăgit din prima clipă. Dacă vreți să le cunoaşteți, acesta este pagina lor de facebook.

Şi trebuie să vă fac cunoştință cu Eva’s Lab, un loc plin de lucruşoare frumoase. Mă mândresc că sunt posesoarea unui top foarte fin şi delicat Eva’s Lab, din colecția Eva’s Dream, pe care vi-l voi arăta curând, într-un outfit.

Am cunoscut-o şi pe Gabi Urda, mâna de organizator din spatele acestui Yard Sale. Şi nu cred că-i o treabă prea uşoară să fii în zece locuri deodată şi să ajuți câte zece vânzători, când fiecare cere ba pungi, ba te întreabă unde să se aşeze.

Ce-am vândut la Yard Sale?

Well, de toate. Şi hăinuțe, dar şi încălțăminte şi genți. E drept, dacă la haine e mai greu cu potriveala numerelor, la accesorii treaba e mai simplă.

Cu ce am plecat de la Yard Sale?

Cu vreo două tricouri, o pereche de sandale superbe, albastre, un colier şi o curea. Cu noi cunoştințe, cu o lecție învățată despre cum poți fi un bun vânzător şi despre cum detaliile fac diferența.

La final, fiecare participant a putut dona câteva lucruşoare. 

A fost amuzant şi interesant să trec de partea cealaltă şi să văd cum e să şi vinzi. Aş putea face asta, cu plăcere şi cu zâmbetul pe buze, toată viața.

Cam asta de la Yard Sale de august. Voi ați apucat să treceți pe acolo? Dacă da, ce v-a plăcut şi ce nu? Ce v-ați dori să găsiți la astfel de evenimente?

Ah, şi ca să vă faceți o idee cum stă treaba cu yard sale-ul chiar acolo unde a luat ființă fenomenul, am găsit un infografic foarte interesant.

infografic-yard-sale-l

Kisses şi cumpărături plăcute, dacă v-am deschis apetitul!

9 comentarii

 1. Mie imi pare extrem de rau ca n-am putut ajunge (macar sa te vad, ca de altceva oricum nu aveam bani :( ), nici nu-mi vine sa ridic capul din pamant de rusine …
  Sa inteleg ca te-ai distrat totusi? :D Si ai vandut bine? :D

 2. Ce draguut!!! Abia astept sa plec din acest oras mititel, sa particip si eu la evenimente asa frumoase:D

 3. Interesanta treaba.Mi-ar fi placut si mie sa merg, dar cred ca nu m-as fi putut hotara ce sa iau si mai mult ma enervez cand vad prea multe lucruri frumoase si nu stiu ca sa cumpar.
  Ma bucur pentru tine ca ai fost multumita de experienta.

  • Să ştii că am fost. A fost greuț, dar am avut ajutor. Altfel, nu cred că m-aş fi descurcat, aş fi dezarmat rapid. Dar da, e o experiență frumoasă, ce merită trăită din ambele variante, vânzător şi cumpărător.

 4. Hey! Ma bucur ca ai avut parte de o experienta frumoasa. Imi place tare mult sa merg la YARD SALE-uri, nici nu stii ce lucrusoare frumoase poti gasi pe acolo.
  Pupici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.