Încă nu am reuşit să mă conving să-mi iau inima în dinți şi să vă arăt în ce hal poate să arate un fond de ten cu pretenții. E drept, şi fața mea părea atacată de armate întregi de monstruleți, dar mă aşteptam să fie ceva de capul respectivului fond de ten.
Tot ce pot să spun acum (că o să mai dureze ceva până-mi iau inima în dinți şi vă arăt priveliştea care v-ar putea orbi) este că e cea mai mare dezamăgire din categoria cosmetice. Nu pot decât să mă felicit că am încercat o mostră şi n-am aruncat meleoanele pe cârmâzul colorat care face fix zero.
Azi vă scutesc ochişorii, deci, de asfel de finețuri fotografice şi vreau să vă spun două vorbe despre o cremă.
O cremă luată-n grabă
Crema regenerantă cu extract de cătină, de la Corona, a aterizat pe măsuța mea de cosmetice când, căutînd cu ardoare o listă de ingrediente fără iritanți într-o noapte în care toate farmaciile şi magazinele de specialitate erau închise, am luat-o de pe raftul unui supermarket pentru că mi se păruse mie că nu văd ingrediente rele. Eram pe ultima sută de metri cu tratamentul cu Retin-A, iar pielea mea părea o carne vie, atât de tare ustura. În acelaşi timp, era şi foarte uscată, aşadar aveam absolută nevoie de ceva hidratare. Effaclar M părea să nu-mi facă nimic, uleiul de sâmburi de struguri mergea aplicat însă doar seara şi nu mereu (zona T tindea să fie foarte grasă, în ciuda pielii uscate în rest).
Lista de ingrediente arată aşa: Aqua, Hippophae Rhamnoides Seed Oil, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Glycerol, Collagen, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Parfum.
Acasă, am confirmat lipsa ingredientelor iritante şi, plină de speranță, am aplicat-o. Cu excepția parfumului, care-i şi ultimul din listă, deci şi puțin, n-am găsit nici un iritant şi am verificat pe mai mult site-uri şi am luat la puricat fiecare ingredient.
Ei bine, ştiți secvențele alea dn desene animate în care lui Tom îi ia foc posteriorul şi urlă-n pungă, în timp ce caută o apă în care să şi-l stingă? Ei bine, aşa şi eu, cu singurul amendament că, în cazul meu, era vorba despre față :)
Într-un execrcițiu de masochism, am încercat să aplic crema şi seara următoare şi în alte vreo cinci-şase seri. Senzația de usturime, deşi nu la fel de puternică, a existat la fiecare aplicare.
Şi totuşi, care-i problema?
Şi acum, moment de gâgâ şi o întrebare pe măsură: e posibil să conțină vreun ingredient care să nu fie listat pe ambalaj? Eu, una, nu cred varianta asta şi atunci nu-mi mai rămâne decât să cred că pielea mea reacționează dubios la un ingredient care, în mod tradițional, nu provoacă reacții negative… Dacă am ratat vreun ingredient foarte iritant, nu mă certați prea aspru, vă rog. Am verificat bine de tot, dar lipsa cunoştințelor de specialitate ar putea să mă fi făcut să scap din vedere esențialul.
Oare parfumul ăla, puțin şi la coada listei, poate să provoace aşa senzații tari? Întreb şi pentru că, dincolo de senzația de “ardeeee, aoleu, ardeeee răăău!”, pielii mele i-a plăcut mult crema. Nu mă pricep încă să-mi dau seama dacă ingredientele alea au vreo noimă împreună, dar pot spune cu mâna pe inimă că, pe cât de tare m-a usturat la aplicare, pe atât de mult i-a plăcut ulterior tenului meu.
Totuşi, pentru că înclin să evit tot ce ustură, am reunțat să o mai folosesc pe față şi încerc să o termin folosind-o pe mâini şi pe picioare. V-am zis, nu-mi vine să renunț la ea, simt eu că e ceva bun la crema asta.
Pe de altă parte, am oprit de ceva timp tratamentul cu Retin-A, deci aş putea încerca să o aplic din nou. Totuşi, încă mi-e teamă şi am zis că e mai bine să mai aştept puțin şi să mă mai documentez, poate mă prind care-i buba şi de ce a usturat.
Dacă ați folosit-o şi aveți idee despre cele de mai sus, dați-mi de veste, vă rog, şi poate elucidez misterul.
Kisses & hugs!
9 comentarii