Cel mai bun antrenament rapid: 7 minute

Cică, potrivit The New York Times, setul de exerciții de mai jos, care necesită doar şapte minute, oferă cele mai bune rezultate în cea mai mică perioadă de timp. Antrenamentul rapid e numit şi “antrenamentul ştiințific de 7 minute“. Acum, mie-mi place să mă mişc măcar cât zice la TV :), 30 de minute, în fiecare zi, aşa că nu pot să spun că mă dau în vânt după setul cu pricina.

Pe de altă parte, decât fără nici un pic de mişcare, merge şi ăsta. L-am încercat, e solicitant chiar şi pentru un avansat, iar pe mine mă omoară alergarea cu genunchii în față. Mai bine mă pui să merg în limbă decât să mă pui să alerg 30 secunde cu genunchii sus.

Antrenamentul a ridicat însă şi o serie de semne de întrebare printre oamenii de ştiință şi medici. Nerecomandat persoanelor supraponderale, celor în vârstă sau accidentați, setul de exerciții se pare că mai are o bubă: trebuie repetat de cel puțin trei ori pentru rezultate reale la nivelul metabolismului.

Personal, din ce-mi pot da cu părerea, ca self-thought individual, antrenamentul are mai mult focus pe dezvoltarea masei musculare decât pe cardio. Iar în cei trei ani în care am făcut mişcare constant, m-am convins de faptul că mişcarea cardio e sfântă. So, în loc de şapte minute de antrenament, nu mai bine 30 de minute de plimbare în pas alert? E mai plăcut şi nici cheltuiala de timp nu mi se pare atât de mare.

scientific-7-minute-workout

 

Anyways, sper să vă fie de folos, iar dacă-l încercați, să-mi spuneți cum vi se pare, please. Nu uitați să vă încălziți, măcar două minuțele, înainte de orice fel de exercițiu fizic.

Kisses and hugs! Să aveți o săptămână perfectă!

Sursa foto cover

9 comentarii

  1. O fi miscarea cardio sfanta da si aici depinde de fiecare… cred ca o femeie nu-i frumoasa slaba ca o scandura si mie imi place sa vad un muschiulet… putina carnita :) pe mine cardio singur ma slabeste. Daca n-as trage si putin de fiare… nu stiu zau cum as arata. Si 30 de minute de plimbat in cel mai alert ritm nu o sa tonifieze spatele, bratele etc.

    • Yup, sunt complet de acord. Ideea e că eu, când am început să mă mic, şi aveam cu multe kilograme peste, mi-a fost extrem de utilă partea de cardio. De acord şi cu tonifiatul, dar eu cred că dacă tonifiezi fără cardio la început, chinul e destul de mare apoi să repari. Ideal ar fi să combini, dar dacă eşti supraponderală şi vrei să slăbeşti, cardio e musai, măcar la început.

  2. Mie imi plac exercitiile alea 8 minute pentru un abdomen perfect, 8 minute pt un posterior perfect…eu le fac la sala combinate cu bicicleta sau banda si mi se par super ;)

  3. 1. Este un antrenament HIIT (ma rog, HICT, cum ii zic ei) – nimic nou sub soare
    2. nu poate substitui in niciun caz un antrenament cu greutati… ever.
    3. functioneaza pentru o persoana care pur si simplu isi doreste sa se subtieze putin rapid
    4. nu e dovedit stiintific ca ACEST antrenament da vreun rezultat fulminant, mai ales ca trebuie executat de vreo 3 ori pentru rezultate “optime”
    5. the tools of marketing strike again! Este un B.S.

    • Eu nu prea cred în formule rapide, în antrenamente complexe de 7 minute, în pastila minune şi în alte asemenea treburi. Nu le exclud, îmi place să citesc despre ele, mă interesează să văd păreri dar eu cred că până nu munceşti de-ți sare transpirația, nu faci ceva notabil. Cel puțin în cazul meu. E adevarat, funcționează antrenamentele concentrate de opt minute or so, dar dedicate unei singure grupe de muschi şi e normal. Opt minute de fesieri lucrați cu cap, pe încordare, sunt utile.
      Cât despre antrenamentul cu pricina, se tot ceartă în SUA, e controversat, dar da, nedemonstrat.

  4. Cardio e sfant, asa zic si eu. Atat pentru o musculatura frumoasa, sanatatea inimii, slabit si tonus. Daca nu transpiri macar putin n-ai facut nimic. Tu cat sport faci in medie pe saptamana?

    • Amen! Lavi, draga mea, fac ceva… Adică foarte foarte rar stau două ore (două ore de-ale lor, din alea de 50 minute, dintre care 30 minute sunt cardio efectiv); de regulă, am o zi sau două de pauză pe săptămână, în funcție de cum se rotesc instructorii. Încerc, totuşi, să fac o zi pauză, mă ajută mult şi am observat că dacă n-am pauza asta, nu mai performez, organismul cere odihnă.
      Mă mai avantajează ceva: faptul că la sala unde merg, programul e diversificat şi nu omor aceleaşi grupe de muschi, cu aceleaşi exerciții, zi de zi. Unii intructori lucrează brațe, alții picioare, alții pun accent pe partea de exerciții la saltea.
      Acum îmi dau seama că aş putea scrie la nesfârşit despre asta :D

  5. Doua chestii mi-au starnit interesul si as vrea sa le dezvolti, in masura in care poti, in articole:
    1. incalzirea corecta (mentionata in articol)
    2. cele opt minute de fesieri lucrate cu cap (din comentariu)
    Chiar sunt tare curioasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.