Ce înseamnă acneea, în funcție de zona feței în care apare

Tot dau, de ceva vreme, peste o ilustrație sugestivă despre ce-ți spune acneea în funcție de zonele feței în care apare. Și, zău, nu știu cât de adevărată e toată schema asta, dar la mine s-a tot verificat de-a lungul timpului.

Poate vă ajută, vă pune pe gânduri sau poate ați mai văzut-o, caz în care sunt curioasă dacă la voi se verifică.

Astfel, se pare că eu, din când în când, mai am ceva probleme/schimbări hormonale și da, constat că-mi mai apar mici coșuri în zona bărbiei. De asemenea, când uit să beau apă suficientă, mai capăt câte un inamic fix în zonele indicate de schema asta.

Dar, de exemplu, habar n-aveam că acneea pe gât poate însemna că organismul tău se luptă cu o bacterie pentru a evita îmbolnăvirea.

acne-speakingSursa foto și cover

Oricum, recomandările sunt, indiferent de zona în care apare acneea, somn, relaxare, cât mai multe legume și fructe, apă din belșug.

Deci, chiar sunt curioasă: la voi se verifică schema asta?

4 comentarii

  1. Confirm gâtul ca zonă pentru răceli și gripe :)) Ăla a fost primul atacat de nenorocirea ce m-a lovit în ultimele 2 săptămâni. Și pe linia mandibulei se schimbă lunar, în funcție de ovarul care e în ovulație. Știu cu o săptămână înainte care e și că…vine :))

    Și dacă tot suntem la confirmări, confirm și zona 13, stomacul. Am mâncat picant, nu i-a căzut bine domnului cu gastrita incipientă și pe față și-a arătat dezgustul față de predilecțiile mele culinare :D

    Am dat de schema asta acum vreo 2 luni (într-o altă formă) și să știi că am tot fost atentă la locurile unde apar monstruleții, să văd dacă așa e. În mare parte, după cum vezi, la mine se confirmă.

  2. Se confirma! :(
    Am avut foarte multe probleme cu zona barbiei, buzelor, si am fost la un dermatolog, care mi-a zis ca aceasta zona indica probleme cu stomacul,si mi-a sugerat sa nu mai mananc iute, condimentat, foarte cald,etc. [adica tot ce-mi place mai mult :D]

  3. Se pare că aşa e, cel puțin în cazul meu. Singura zonă cu uşoare probleme, şi ele rare, o dată la 1-2 luni e zona 3, culmea, cea mai vizibilă :-))
    Încerc să țin pasul cu recomandările de mai sus. Chiar e bine de ştiut de ce şi cum :-)

  4. Interesanta schema, chiar daca eu nu ma stat sa o studiez in amanunt.Poate vreodata voi avea nevoie de ea, asa ca multumim pentru postarea aceasta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.