Ce e mai bun decât ciocolata? Ciocolata care nu îngrașă.

Ce e mai bun decât ciocolata? Ciocolata care nu îngrașă.

Nu mă omor după dulciuri și trebuie să fie ceva special ca să mă cucerească (cum au fost, de exemplu, dulciurile de la Art Desserts, pe care le-am gustat la Beauty Bloggers Secret Santa).

Chiar și așa, în perioada sărbătorilor există un miliard de tentații dulci. Nu că nu ar exista și-n restul anului, da’ parcă acum ne și strigă pe nume, afurisitele… Și cum oameni suntem, mai păcătuim uneori. Totul e să o facem cu măsură sau să alegem variante care să nu ne distrugă toată munca de peste an (mă rog, se înțelege că peste an nu am băgat dulciuri în noi ca sparții).

Pentru asta, eu am un obicei: țin mereu prin preajmă alternative la chestiile rele care știu că o să mă tenteze. Marea mea problemă e cu săratul, dar nici cu dulcele nu-mi e chiar rușine. Totuși, trebuie să recunosc că variantele dietetice pentru dulciuri sunt muuuult mai gustoase decât cele pentru sărături.

Unele dintre preferatele mele sunt produsele Gerlinea, în special batoanele. N-aș putea să spun care dintre ele îmi plac cel mai mult; dar acum, Nutrivita a lansat un sortiment cu banane și credeți-mă că sunt excelente.

Batoanele Gerlinéa Banane Ciocolatã au cu 58% mai puțin zahãr comparativ cu media batoanelor cu ciocolatã din piaţã, nu conţin îndulcitori artificiali, grãsimi (cele cu ciocolată, de exemplu, au doar 2,4 grame/baton). Conțin, în schimb, proteine pentru menţinerea masei musculare, fibre, iar toate acestea vin cu prețul a doar 100 kcal/baton, adicã atât cât are o bananã medie.

Eu prefer să le consum doar pe ele și, când nu am chef de mic dejun, aleg un astfel de baton. Le mai mănânc după prânz, undeva în jurul orei 16:00, când nu am chef de un fruct și simt nevoia de ceva mai multă energie. Mărturisesc că îmi place mult să le consum alături de cafea, mi se pare o combinație perfectă.

Voi cu ce vă păstrați suple, în perioada sărbătorilor de iarnă?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.