A fost lansat catalogul IKEA 2018. Ce mai înseamnă “acasă”?

S-a lansat noul catalog IKEA 2018, iar conceptul de anul ăsta cred că e ceea ce trebuie: ne îndeamnă la mai mult timp cu noi înşine, adică un lucru pe care ar trebui să-l facem mai des. E o idee pornită de la  acasă, locul în care ne facem (sau ar trebui să ne facem) timp pentru lucrurile care contează cel mai mult.

Şi o spun atât de bine cei de la IKEA. Pentru mine, acasă e sufrageria în care îmi împrăştii ganterele şi îmi desfăşor salteluța de yoga, în care miroase a popcorn în serile în care ne uităm la Netflix; e locul în care stau stivuite cărți şi cursuri, în preajma examenelor, şi în care moțăim pe canapea, în zile relaxate, fără griji pe cap.

Oricum, şi în perioada trăită în Lisabona, tot într-un apartament mobilat şi utilat de la Ikea am locuit. Toate cele şapte încăperi ale sale – patru dormitoare, două băi şi o bucătarie, erau amenajate din Ikea, aşa că m-am simțit un pic mai acasă. Şi nu aveți idee cât ajută să te simți într-un loc familiar, atunci când eşti la 4.000 km depărtare de casă. De acasă.

E frumos cum cei de la IKEA ne amintesc, an de an, de lucruri pe care avem impresia că le ştim, dar pe care le-am uitat de mult.

catalog ikea 2018

Propunerile pentru amenajarea camerei de zi, alături de o mulțime de idei şi soluții pentru restul locuinței, le vei regăsi în noul catalog Ikea 2018, ce va fi distribuit în peste 800.000 exemplare, în perioada 17 august – 7 septembrie, în Bucureşti şi în împrejurimi; varianta digitală va fi disponibilă din 18 august.

Pe lângă cele de mai sus, mi s-a părut foarte interesantă statistica de mai jos:

Prin această ediție a catalogului, IKEA își dorește să îi inspire pe oameni să se gândească la ce este cel mai important în viața lor și să facă loc pentru asta în camerele lor de zi – mai mult timp pentru tine înseamnă mai mult timp pentru viață. Camera de zi este și cameră pentru dormit pentru 8 din 10 români. Pentru aproape jumătate dintre ei, aceasta este principala cameră de dormit, iar pentru cealaltă jumătate este un spațiu în care dorm ocazional prietenii sau alți membri ai familiei. Camera de zi este principalul spațiu pentru socializare (pentru 85% dintre respondenți), spațiu de odihnă (45%), spațiu pentru divertisment și relaxare (pentru 44%).

catalog ikea 2018

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.