Cum a fost prima dată când am intrat într-un mall

Îmi amintesc şi acum momentul care, în urmă cu 14 ani, păşeam în ceea ce era primul mall bucureştean. Mai fusesem prin centrele comerciale din Germania şi n-am să uit niciodată senzația de lux, de opulență, sentimentul de dezarmare care m-a cuprins când am păşit, în primul meu voiaj în afară țării, în Nurnberg, într-un mall.

În Bucureşti Mall, în urmă cu 14 ani, am fost împreună cu tata şi apoi cu iubitul meu de atunci. Îmi amintesc, de parcă ar fi fost ieri, cafeaua instant cu miere, băută la una dintre măsuțele cafenelei de la demisol, chiar lângă fântânile acelea care atrăgeau sute de curioşi zilnic, pentru că țâşneau până la ultimul etaj. Sigur vi le amintiți.

Dacă nu pe acelea, atunci emisiunile cu Horia Brenciu, cele care umpleau până la refuz centrul comercial? Îmi amintesc diminețile cu cafea făcută de mama, cu repetat materia de examen până în ultima clipă când, cu chiu cu vai, ieşeam pe uşă, în timp ce, pe fundal, Breciu făcea oamenii să râdă şi să cânte la mall. La Bucureşti Mall.

Da, trebuie să recunosc că-s un pic melancolică. Sau mall-ancholică, aşa cum ar spune Bucureşti Mall, care tocmai a împlinit 14 ani.

Pe parcursul lunii septembrie, București Mall le-a oferit vizitatorilor numeroase surprize aniversare: concursuri, reduceri, concert, expoziție foto, aplicație de Facebook în cadrul unei campanii cu un aer retro intitulate “Mall-ancholia”.

București Mall este primul mall din România care, după 14 ani de experiență, a traversat cu brio perioada de început a pieței shopping-ului modern. Astăzi, suntem pregătiți și dedicați să ridicăm ștafeta la un alt nivel în care să satisfacem nevoile clienților secolului XXI.
Răzvan Gaiță, General Manager Anchor Grup

În septembrie 1999, se deschidea Bucureşti Mall, şi tot în acel an, Papa Ioan Paul al II-lea vizita România, Gabriela Szabo a primit titlul de atletă mondială a anului, tot atunci a avut loc eclipsa totală de Soare vizibilă în România.

La momentul lansării, București Mall se întindea pe o suprafață de 31.500 metri pătrați, iar în 2007, spațiul mall-ului s-a extins cu 9.000 de metri pătrați. Astăzi, în București Mall, sunt prezente peste 100 de branduri de renume din zona de fashion și entertaimment.

Planurile de viitor ale București Mall vizează o reinventare din punct de vedere a designului pentru a oferi o experiență îmbunătățită vizitatorilor.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață, prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în Romania, București Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deține Plaza Romania, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături și distracție din București, Shopping MallDova, centru comercial deschis în Chișinău, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrată cu un centru comercial și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură și extinderea platformei de servicii.

4 comentarii

  1. Prima data cand am intrat intr-un mall aveam cam 14 ani, deci acum aproape 7 ani. Nu stiam la ce sa ma uit mai intai, mi se pareau superbe toate hainutele, accesoriile, eram ca intr-un vis..

  2. Am fost putin data peste cap atunci cand am intrat prima oara intr-un mall, nu mai stiu ce varsta aveam…Credeam ca ma voi rataci pe acolo…Si acum nu ma simt mereu confortabil la mall, am zile cand nu vreau sa socializez si aceea mare de oameni, din mall, ma sperie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.