Arthur Murray sau de ce viața e frumoasă

Să tot fie multă vreme de când amân ceea ce urma să devină una dintre cele mai frumoase amintiri. Imediat vă povestesc despre ce e vorba, însă înainte de asta, mă gândeam că suntem niște triști. Cei mai mulți dintre noi, cel puțin. Și nu vorbesc așa, din scorneli, ci e o treabă confirmată, din păcate, de mulți dintre cunoscuții mei.

Avem întotdeauna “ceva important” de făcut, intervine mereu câte “o treabă urgentă, care trebuie rezolvată… ieri”, e mereu ceva mai important în viața noatră decât… Well, decât însăși viața noastră. Pentru că, în felul ăsta, ne refuzăm momente unice, atât de frumoase, ne refuzăm dreptul la a experimenta noi lucruri, la a ne bucura de acele momente – mici, mari, nu are importanță, momente care ne încarcă de optimism, care ne alungă depresiile, care ne fac să uităm, la modul cel mai sincer și mai serios, de probleme.

Bună dimineața, cha, cha, cha!

Așa că, într-o dimineață, am amânat tot ce aveam de făcut și am mers la Școala de dans Arthur Murray, la un brunch pe ritmuri de tot felul, un eveniment frumos de tot, pus la cale de Anca Popa, PR-ul școlii de dans, în complicitate cu Beau Monde și cu Kenzo.

Vă spun sincer că nu mă dusesem cu vreun gând de a dansa; nu-s timidă, de felul meu, dar să dau cu stângul în dreptul în fața unor profesioniști era motivul care mă făcuse să-l iau pe “Nu!” în brațe. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, bineînțeles că, după o limonadă și o rundă de miauneli că “Eu nu dansez, că mi-e rușine, că nu știu, că o fi, că o păți…”, Gabriel, unul dintre instructorii Arthur Murray, m-a convins.

arthur murray instructori

Am dansat cha-cha, salsa și un strop de bachata și, spre mirarea mea, nu n-am împotmolit prea tare. Cel puțin nu l-am călcat pe picior pe partenerul meu :D Alături de swing sau de samba, am aflat că dansurile pe care eu le-am experimentat cu ocazia brunch-ului de la Arthur Murray au fost și cele mai populare dansuri de societate alese vara aceasta de către elevii școlii.

De ce dans?

Eu știam că dansurile ajută la slăbit, la tonifiere, dar am avut ocazia să mă și conving. Căci mă credeți că, după vreo zece minute de legănat pe ritmurile astea (pe un tempo deloc rapid), eram cam ca după zece minute de aerobic la intensitate mare? În plus, cum eu am o problemă cu postura, mă tentează tot mai mult să încerc să strecor în programul meu măcar o oră, două de dans pe săptămână, cred că mi-ar face tare bine.

La dans, nu ai cum să stai cocoșat, aviz celor cu probleme de coloană și cu posturi greșite; și nu doar la lecțiile particulare, unde ești alături de un instructor, ci și la cele de grup, pentru că, unu, vezi instructorul în permanență, și postura lui e atât de frumoasă, încât nu ai cum să te cocoșezi și doi, pentru ca mișcările să îți iasă cât mai apropaiete de cele ale instructorului, trebuie să menții postura corectă, spatele drept, umerii drepți.

Câte calorii arzi la dans și cum de vindeci de stres și de timiditate

Am aflat de la managerul Arthur Murray București că, într-o oră de dans pe stilul swing se pot arde 450 kcal, iar într-o oră de cha-cha, 360 kcal.

Ca o comparație, o oră de înot ajută la arderea a 413 kcal, în timp ce o oră de tai–chi, aproximativ 220 kcal. Iar dansul este mult mai puțin obositor, timpul trece mult mai plăcut. (…) Vara aceasta am constatat însă că cei mai multi cursanți au avut ca obiectiv tonifierea, spre deosebire de perioadele anterioare, când eliminarea stresului era principalul obiectiv urmărit.

Elena Ciungu, Manager Arthur Murray București

Pretty impressive, nu? În plus, sistemul de dans la Arthur Murray este orientat către mai multe beneficii, nu doar tonifiere sau corectare a posturii. Vorbim de un cumul de beneficii fizice, dar și psihice: relaxare, eliminarea stresului, creșterea încrederii în sine. Unde mai pui că dansul vindecă și timiditatea :) Și credeți-mă, la cât calm, câtă pasiune, cât talent au instructorii de la Arthur Murray, oricât de timid și de stângaci ai fi, e imposibil să nu te “repari”.

arthur-murray-bucuresti-dansuri

Mie mi se pare ideal să combini cele trei tipuri de lecții de dans – lecție privată, lecție de grup și sesiune de party. Nu te plictiseși, poți socializa și poți învăța mai multe dansuri.

Arthur Murray București – adresă și orar

Așadar, dacă vrei să te distrezi, să te destresezi, să arăți mai bine, să te simți mai bine, o lecție de dans la Arthur Murray o să fie pe placul tău.  Studioul se află pe strada Nicolae Caramfil nr. 87, la etajul 2 și e deschis de luni–până vineri între orele 13:00 – 22:00 și sâmbătă între 10:00 -15:00.

Eu îmi doresc tare mult să revin. Pentru că momentele frumoase nu trebuie amânate prea mult.

Să fiți voioși, mereu în pași de dans! O zi de joi perfectă!

1 comentariu

  1. Ce frumos! Am facut si eu dansuri, acum niste ani si mi-e dor sa ma intorc. Uitam de orice stres.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.