Anorexia pe podium, interzisă prin lege în Franța

O să cred că nu o să mai avem anorexia pe podium atunci cnd o să văd…

Franța vrea să interzică apariția fotomodelelor prea slabe atât la prezentările de modă, cât şi în campaniile publicitare. Guvernul de la Paris a anunțat că va sprijini un proiect de lege care va aduce în fața justiției firmele care acceptă să lucreze cu tinere anorexice. În plus, casele de modă vor fi amendate dacă angajează astfel de fotomodele. Urmând modelul Italiei, Spaniei şi Israelului, Franța vrea să reglementeze această problemă prin lege.

Proiectul de lege prevede verificări periodice ale greutății tinerelor care lucrează în industria modei. Dacă va fi aprobat, fotomodelele vor fi obligate să prezinte o adeverință medicală care să dovedească faptul că, la o înălțime de 175 de centimetri, cântăresc cel puțin 55 de kilograme. Fără un astfel de document, nu se vor putea angaja.

Mai multe despre chestiunea aceasta legată de boala numită anorexia, aici.

În sfârșit, se întâmplă. E de bine, zic eu. Nu?

Skinny meal via © Shutterstock.

2 comentarii

  1. Da, interesant. Nu-s nici pro, nici contra, dar un echilibru cred ca ar trebui sa fie.

    • Și eu sunt cumva la mijloc, sunt de acord cu skinny, dar am o problemă cu anorexia. Cumva, dacă te menții sănătoasă, câteva kilograme în minus nu sunt periculoase. După o limită, văd rostul legii cu pricina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.