Roche a adus împreună designeri și bloggeri și a lansat Accu-Chek Performa Nano

Cu maximă întârziere, apuc și eu să vă spun două vorbe despre un eveniment foarte frumos, la care am participat cu ceva timp în urmă. Chiar dacă am întârziat cu relatarea, n-aș vrea să trec peste el, deoarece, dincolo de punerea în scenă și de conceptul de eveniment, minunate amândouă, este vorba despre un instrument extrem de util celor care suferă de diabet.

Mai exact, compania Roche Diabetes Care România a lansat glucometrul Accu-Chek Performa Nano. Acesta este un dispozitiv de ultimă generație, invovator nu doar ca design, ci și ca funcționalitate.

Pe lângă faptul că e discret, glucometrul are o serie de instrumente inovatoare de control al diabetului: marcaje înainte și după masă, remindere personalizate, memorie de până la 500 de rezultate, sistem de înțepare atraumatic și acuratețe a rezultatelor oferite.

“Style up the glucometer” sau cum transformi un glucometru într-o chestie fashion

Campania de comunicare a fost concepută pornind de la numărul alarmant al persoanelor tinere din România diagnosticate cu diabet în ultimii ani. Acestea își doresc să fie mereu în pas cu ultimele tendințe în fashion și gadget-uri, dar în același timp trebuie să își monitorizeze glicemia chiar dacă sunt afectate de diabet, sau doar ca metodă de prevenție.

Astfel, a luat naștere proiectul „Style up the glucometer”, care a provocat 4 echipe de designeri români și bloggeri de fashion să se alăture campaniei  pentru a adăuga o tușă de stil design-ului glucometrului Accu-Chek Performa Nano, care este un dispozitiv discret, modern și performant.

Designerii implicați în proiect sunt Rhea Costa, Kinga Varga, Adrian Oianu și Lana, alături de bloggerii de fashion Ana Morodan, Dana Rogoz, Laszlo Nagy și Alex Moise. Echipele au creat huse moderne, specifice stilului lor definitoriu ca designer, astfel încât glucometrul Accu-Chek Performa Nano să fie device-ul care are grijă de glicemia ta și este în același timp adaptat stilului fiecărui utilizator.

Unul dintre motivele pentru care am lansat dispozitivul Accu-Chek Performa Nano prin acest proiect frumos „Style up the glucometer”, este pentru că ne dorim să ne adresăm și unui segment de consumatori mai puțin abordat – tinerii. Acum, atât cei care trebuie să își verifice glicemia de câteva ori pe zi, sau doar din când în când ca masură de prevenție, pot vedea în noul glucometru Accu-chek Performa Nano, un accesoriu nelipsit din viața lor, un asistent personal în automonitorizarea glicemiei. Vrem să le arătăm tinerilor că pot fi în pas cu moda și atunci când vine vorba de sănătatea lor, nu doar în materie de haine, accesorii sau gadget-uri, pentru că și sănătatea face parte din stilul care te definește

– Andrei Foișor, Head of Diabetes Care al Roche România

Prin intermediul brandului Accu-Chek, Roche Diabetes Care România aduce noi soluții pentru managementul diabetului, astfel încât persoanele diagnosticate cu diabet să aibă parte de verificări ale glicemiei, mai comode și eficiente în fiecare zi.

Ce face micul dispozitiv deștept și arătos

Glucometrul Accu-Chek Performa Nano a fost conceput cu un design deosebit, fiind discret și cu linii elegante pentru a fi mult mai ușor de purtat și utilizat în orice moment. Performanța tehnologică completează designul glucometrului prin instrumente inovatoare. Astfel, glucometrul este dotat cu o memorie ce poate reține până la 500 de rezultate, iar la intervale de 7, 14, 30 sau 90 de zile poate fi generat un grafic cu evoluția valorilor glicemice ce poate fi interpretat de medicul diabetolog.

Oferă 4 remindere personalizate, iar marcajele pre și post prandiale de care Accu-Chek Performa Nano beneficiază sunt foarte importante atât pentru persoanele cu diabet cât și pentru medici. Acestea vor fi reținute în memoria glucometrului, astfel încât în fiecare lună pot fi verificate valorile medii ale glicemiei înainte și după masă și puteți adapta regimul alimentar pentru a vă menține valorile glicemice constante.

Sistemul de înțepare este unul atraumatic, având un ac din titan, îmbrăcat în silicon și tăiat în 6 unghiuri diferite. Sistemul de declanșare al înțepătorului este conceput să reducă la minim vibrațiile acului, astfel încât înțepătura este virtual nedureroasă. De asemenea, pentru generarea rezultatelor este necesară o picătură foarte mică de sânge.

Diabetul, numit și boala secolului XXI, afectează de la an la an tot mai mulți români, iar situația este cu atât mai alarmantă deoarece tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu diabet de tip 2, numit în trecut „diabetul bătrânului”. Pricipalele cauze care duc la dezvoltarea acestei afecțiuni sunt stresul, sedentarismul și alimentația nesănătoasă.

Noul glucometru Accu-Chek Performa Nano este soluția optimă pentru persoanele care au un stil de viață solicitant și doresc să își mențină glicemia în limitele normale. Produsul este adresat atât persoanelor care au diabet, cât și celor care își doresc un control constant al glicemiei.

2 comentarii

  1. Minunat! Mai auzim şi lucruri speciale dedicate celor atât de greu încercați… Aşa DA!

  2. Foarte frumoasa ideea de a crea ceva folositor pentru bolnavii de diabet, dar care sa arate si finut si elegant, nu cum sunt majoritatea glucometrelor, badarane si ciudate.Mi se pare o inovatie si sistemul de intepare, functia de memorare si marcajele inainte si dupa masa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.