Abdomen perfect în două luni?

Mit: abdomenul nu se defineşte făcând sute de abdomene dacă ai ceva grăsime în zona asta. Ba mai mult, poți ajunge să faci mai mult rău decât bine. Dar despre asta promit să vorbesc mai pe larg într-o postare viitoare.

Astăzi, a quick tip despre love handles şi working out, adică o propunere de câteva seturi de exerciții pentru muşchii oblici abdominali, pe care eu îi consider cel puțin la fel de importanți ca pe drepții abdominali.

10-15 minute, o dată la două zile, sunt suficiente, cred eu, pentru a-i defini, şi sfatul meu e să începeți să lucrați asiduu la aceştia, mai degrabă decât la cei abdominali. În vreo două luni, începi să observi rezultatele.

Hai cu “colăcelul de salvare”!

Kisses and hugs!

O săptămână minunată să aveți!

love-handles

Sursa foto

10 comentarii

  1. Hahaha, asa e, asta cu facutul de abdomene ca sa intaresti abdomenul e veche. Sunt oameni care doar la unul din patru antrenamente fac si abdomene la sfarsit si au patratele.

  2. in doua luni eu de ex l-am tonifiat dar patratele n-am. In schimb se vad oblicii tare si peretele abdominal. Abdomene fac de 2-3 x pe saptamana, nu zilnic ca n-am rabdare si nici timp. Se poate deci, insa conteaza si de la ce pornesti. Eu am avut mereu o talie bine definita, n-am fost posesoare de mari colacei. Pe de alta parte, o persoana cu alt gen de conformatie (sa zicem mar) care are un strat considerabil de grasime pe burtica nu va avea in 2 luni abdomen perfect… Abdomenul se mai face si in bucatarie, e foarte important si ce mancam. Poti sa uiti de tine pe banda de alergat daca te intorci acasa la saorma si ciocolata. Din cate am citit, secretia de cortizol e un factor care ne ”ajuta” sa depozitam grasime pe abdomen si aceasta se reduce prin consumul de cantitati mari de vit C.

    • Yup, contează mult să nu ai grăsime în zona aceea, asta ziceam. Dacă începi să fortifici grăsimea… Da, e adevărat, tot e mai bine să faci nişte abdomene decât să fii a couch potato, dar e păcat apoi că poți ajunge să munceşti cât nu face, pentru că grăsimea e încă acolo.
      Şi mare adevăr ai zis cu “abdomenul se mai face şi în bucătărie”, mare adevăr. Consumul de minimum opt pahare cu apă, eliminarea mâncărurilor de plastic, cum le spun eu – chipsuri, bomboane, alimente foarte procesate, sunt, alături de mişcarea cardio, esențiale, dacă vrei o burtică perfectă. Nu ştiam de vitamina C, mulțumim tare mult de info.

  3. Cred ca toata viata mea am avut putina grasime pe burtica.Am reusit sa dau jos 10 kg,am 53 kg,dar n-am avut niciodata abdomenul plat.O sa ma apuc de exercitiile astea si sper ca se vor vedea rezultatele in timp. Foarte utila postarea:)

    • Ştiu şi am fost, multă vreme, în aceeaşi situație. Cred că şi acum, când mai pun un kilogram, prima dată se vede pe coapse şi pe burtică. Ideal ar fi să combini exercițiiile pentru oblici cu cele pentru drepți, o să încerc să postez cumva – imagini şi descrieri – cum văd eu că arată setul complet de exerciții pentru abdomen. Mă bucur că ți se pare utilă şi voi încerca mereu să mai aduc câte o informație din zona asta, pentru că ştiu ce înseamnă să munceşti pentru asta :)

  4. Deci tu lucrezi astea o data la doua zile? :) M-am apucat si eu, chiar asta e zona cea mai problematica la mine, ca-s inalta, slaba si-mi atarna ceva peste betelia de la pantaloni… Not good!

    • Nici măcar la două zile, că depind mai mult de ce lucrează instructoarele de aerobic la sala unde merg eu. Dar fac aşa: dacă văd că uită ele două-trei zile, fac eu acasă, dar nu toate seturile de exerciții de acolo. La început, le-am făcut pe toate, acum le alternez, dar încerc să fac vreo 15 minuțele. Recunosc că pentru zona asta mă ajută şi side leg lifts şi multe dintre mişcările pe care le fac la tae-bo (de exemplu, pentru loviturile de brațe, trebuie să încordezi abdomenul şi să desenezi un X imaginar cu brațele, iar asta te face să mişti fix oblicii). Da, la mine s-au dus cel mai greu, aveam drepții definiți, dar oblicii tot nu se lăau. Ajută mult astea din imagine, ar eu cred că la mine cardio a dat mai multe rezultate.

      • Eu nu am si n-am avut niciodata program regulat de sport, din pacate. M-au ajutat genele, dar in ultimul timp ma hotarasem sa ma apuc de treaba. Eh, si cum naiba s-a intamtamplat, ca mi-am bulit un genunchi in a treia zi de alergat. Am fost la medic si din ce am inteles, problema nu se rezolva definitiv, o sa mi se amelioreze durerile, dar o sa trebuiasca sa fiu foarte atenta cu el, asa ca m-as baga la exercitii mai putin solicitante pentru genunchi, de-aia mi s-au parut faine astea propuse de tine. Voiam sa le alternez u ceva pentru fesieri ce mai facusem in trecut, fara a ma forta prea mult. Ma gabndesc ca tot e mai bun decat nimic, tinand cont ca eu nici n-am exces mare de eliminat. Si apropo de medici, eu o sa vin la un control saptamana viitoare in Bucuresti, pot sa iti dau un telefon si sa ne vedem, in limita timpului tau liber?

        • Of, genunchiul chiar poate fi o mare problemă. Şi pe mine mă doar unul, cel drept, dar am observat că e atunci când nu mă încălzesc. Da, îdacă a suferit, trebuie să ai mare grijă de el. Dacă lucrezi fesieri, fă-i din poziție laterală sau spate, nu d epe genunchi. Cea mai bună treabă uşoară (mie aşa mi se pare) pentru mai multe grupe de muşchi este scândurica/plank. Eu o iubesc :)
          Nu te-aş ierta dacă nu mi-ai da un telefon, să ne vedem, zău! :*

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.