5 alimente care te ajută în lupta cu grăsimile

Nu doar că-s mega gustoase, dar mai au şi marele avantaj că topesc grăsimile. Bine, acum, dacă te îndopi cu torturi, şaorme şi fast-food junk, alimentele astea n-o să facă minuni. Dacă, în schimb, mănânci echilibrat, ele se ocupă de ce se mai depune pe ici, pe colo. Sunt câteva alimente care te ajută să slăbeşti, sunt delicioase şi nu-s nici foarte scumpe (mă rog, excepție fac anumite fructe de pădure)

Grapefruitul. Are o enzimă care arde grăsimile. E de mare ajutor în lupta cu colesterolul şi conține o cantitate foarte mare de vitamina C, dar şi vitamina A, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier.

Cicolata neagră. Are o serie de antioxidanți care previn depunerea grăsimilor. Da, ideal ar fi să o consumi mai rar şi în cantități mici.

Lactatele. Explicația e simplă: conțin proteine şi calciu. Primele sunt de folos dacă vrei să dezvolți masă musculară, iar calciul se pare că ajută în lupta cu grăsimea, în special cu cea abdominală. Acum, multă lume zice că acelea degresate sunt periculoase, că mai bine consumi un iaurt cu grăsime decât unul cu 0,1%. Mno, părerile sunt împărțite, dar eu cred că mai bine consumi un iaurt, de orice fel ar fi el, decât o porție de cartofi prăjiți.

Fructele de pădure. Pentru simplul motiv că au antioxidanți care te ajută să slăbeşti mai uşor, dar şi cetone, care cam tot asta fac. Mai exact, stimulează metabolismul să ardă mai multe calorii şi cică ar fi de ajutor în special cu grăsimea abdominală. Pe lângă antioxidanți, fructele de pădure mai conțin fibre, care dau senzația de sațietate.

Ouăle. Last, but not least. Mie îmi plac mult, mult, dar le consum ceva mai răruț. Oricum, ajută în diete sau în stiluri de mâncat sănătos deoarece conțin proteine şi te satură pentru o vreme mai îndelungată, în timp ce gălbenuşul conține vitamina B12, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Dacă mă uit peste lista asta, sunt alimente care se regăsesc în meniul meu zilnic, pe rând. Cumva, organismul le cere şi am învățat să-l ascult, căci ştie cel mai bine de ce are nevoie.

Voi aveți astfel de alimente, pe care le consumați des şi ați observat că vă ajută? 

Kisses and hugs!

Sursa foto cover

4 comentarii

  1. Deci, ca sa incep bine, imi place cum scrii si te-am descoperit recent, dar nu te mai las din mana :) Astea fiind zise, sa incepem cu alimentele.
    Am tinut dieta disociata pe zile timp de vreo 4 saptamani, pana acum 2 sau 3 saptamani, nici nu mai stiu. In zilele de fructe, noroc cu pepenele, ciresele, bananele si fructele de padure, ca altfel eram grinch rau de tot.
    Zilele de lactate erau preferatele mele, eu nefiind o carnivora. Dar am inglobat, fara sa stiu daca-i ok (ca am incercat sa caut info, fara succes) in alimentatie un ou fiert dimineata in zilele de carne si de lactate. Totul a fost super-ok.
    Singura chestie fericita de la dieta asta – nu mai sunt asa predispusa la dulciuri cum eram o data, acum chiar si o patratatica de cioco neagra ma satisface (chiar daca nici acum nu-mi place prea mult). Grepfruitul imi place si el mult de tot, am doar o mare problema cu lenea, ca nu se curata singur. :D
    Eu mai trec pe lista ardeii capia, morcovii, avocado,nucile de orice fel, ca eu cu astea imi alung plictiseala. Ah, si ma mai joc cu o aplicatie pentru iOS, nu stiu daca e si de Android, MyFitnessPal se numeste. Cu ea am aflat ca uneori mananc cam gras, fara sa bag in mine fast food, ceea ce-i ok, ca n-am cum sa tin eu minte valorile pentru carbs & fat ale tuturor mancarurilor. Imi asum faptul ca gresesc si incerc sa nu mai fac asta. :)

  2. Mulțumesc tare mult ;) Acum, cu dietele astea, ideea e să nu simți că-ți privezi cumva organismul de ceva. teoretic, cică am avea nevoie cam de o lună de adaptare la orice, însă eu cred că şi în două săptămâni, de îndată ce elimini mâncărurile mai “rele” (cu ghilimele, căci eu cred că nimic nu-i rău, dacă-i consumat în cantitățile potrivite), corpul nu le mai cere. Adică, mnah, eu sufăr după carbohidrati, ăia îmi plac şi ăia mă îngraşă.
    Dar am zis aşa: de ce să-ți dau eu ție cargohidrați răi, când poți să-ți dau unii buni, dar mai puțini şi multe legume? Şi mi-a luat ceva, dar m-am obişnuit aşa.
    Acum, o cură din asta, cu zile de fructe, legume, lactate, obişnuieşte mai brusc organismul. Eu recunosc că nu pot ține aşa, cea mai mare placere e să combin legume cu lactate, dar e bine că ai putut.
    La mine, nu trece nici o zi fără nuci/semințe, în special boabe de soia, pentru că nu consum carne şi mă ajută cu proteine, fără lactate, fructe şi legume. Măcar o dată la trei zile peşte.
    Uffff, aş scrie până mâine, dacă-mi mai amintesc ceva, îți zic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.