La Mia Cucina da Massimo sau când îmi pare rău că nu-s timișoreancă

La Mia Cucina da Massimo, un concept inovator a fost lansat în premieră mondială la Timişoara, în Piața Operei. E vorba despre un proiect-pilot, menit să aducă pe plaiuri mioritice un loc în care să se înfățișeze, în toată splendoarea lor, specialități italienești delicioase și sofisticate, preparate din ingrediente exclusive, provenite din regiunea Emilia Romagna. Ce e Emilia Romagna și ce vrea ea? Păi, prin nordul Italiei, există acestă regiune, care nu doar că e super bogată în tot felul de resurse, dar e și acest Miami pentur cei din “Cizmă”, în care cei mai mulți ar vrea să locuiască.

Dacă știți de Segafredo, și e imposibil să nu știți, căci au și una dintre cele mai bune cafele, ei sunt cei care au dezvoltat și realizat conceptul La Mia Cucina da Massimo. Dacă ajungeți acolo, concentratevi al menu:  ingrediente ca Parmigiano-Reggiano, prosciutto di Parma, salumi di Modena sau Aceto Balsamico tradizionale di Modena se regăsesc în sandwich, toaste, frittata, piadina, insalate, antipasti, paste, pizza.

Bar all’italiana

Dincolo de clasica cultură espresso, bazată pe soluțiile brandului Segafredo ZanettiLa Cucina da Massimo introduce inovații importante. Categoria specialităților de cafea se îmbogățeşte acum cu flat white, cold brewed coffee – băutură de cafea extrasă la rece, în urma unui procedeu cu durata de 8-12 ore și frappé-uri pe bază de înghețată artizanală.
Noutăți absolute ale meniului de băuturi sunt și Galvanina Bio Soft Drinks, produse din apa minerală a celor mai vechi izvoare italiene şi din sucul stors al fructelor proaspete. Meniul de băuturi propune o selecție exclusivă de vinuri italieneşti DOC şi DOCG din zonele ca Veneto, Friuli, Liguria, Marche, Piemont şi Sicilia.

la mia cucina da massimo segafredo zanetti romania

A zis cineva gelato?

Dacă toate astea nu vau convins, atunci o să rostesc cuvântul magis: înghețată. Și nu orice fel, ci una artizanală, preparată zilnic din ingrediente proaspete şi materii prime furnizate de liderul mondial în dezvoltarea de produse şi idei pentru segmentul înghețatei artizanale, compania italiană MEC3.
Specialitățile prezentate în meniu au la bază ingrediente naturale, lipsite de adaosuri chimicale sau
artificiale.

Habar nu am când o să am drum prin Timișoara, dar știu că e un loc în care mi-aș dori să ajung și, cu siguranță, nu aș rata La Cucina da Massimo.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.